Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Diskuze » Paypal

Lihy (Člen)
25.07.2011 22:54:21

Paypal

máte někdo? Jak to funguje? Nevim jestli jsem to pochopil správně, ale je to tak že dám číslo karty a oni si to strhávaji? to se mi moc nechce.... Ještě sem tam viděl nějakou možnost jako že nabít nějeké konto, to by mi přišlo lepší...ale jak na to ? Ideální by bylo kdybych pčevedl peníze ze svého účtu na nějaký paypal účet a z toho mohl čerpat. Jde to tak? A jak fungujou platby v cizích měnách, respektive jakej to bere kurz...ofiko střed od ČNB (to bych asi chtěl moc co :) )?

Pšán (Člen)
25.07.2011 23:03:18

Re: Paypal

..řemen a pičovinky zpoza louže?

..opravdový muž s pravidelným cyklem..
tomasNJ (Člen)
25.07.2011 23:39:17

Pšán psal:

jo pičovinky a řemen... ale jak dlouho bude čekat až mu to pustí česká počta?
tady to bude za týden, ale pošta mu to bude držet měsíc...surprised

__________________________________________________________________________________
Fabbrica Italiana di Automobili Torino                     Anonima Lombarda Fabbrica Automobili
Lihy (Člen)
25.07.2011 23:49:06

tomasNJ psal:
Pšán psal:

jo pičovinky a řemen... ale jak dlouho bude čekat až mu to pustí česká počta?

Ja ja, ale čas mě netrápí jsou to věci do foroty akdybych škubnul řemen a novej nebyl po ruce, tak by mě to asi sralo....nehledě na to že řemen i s píčovinama vijde i s poštovnim (teda jestli držej cenu co sem našel přímo na spedici kterou to posílaj), DPH a clem na polovinu toho co bych za to dal tady... No když si odpustim píčoviny ala vejfukbigsmile tak sem pořát plus 2000 kč surprised bo řemen tam stojí cca co tady řetěz akorát poštovný je skoro 800...

stoner (Člen)
25.07.2011 23:56:08

tady máš nějaké informace v češtině https://www.paypal-europe.com/cesky/

je tam popsaný i způsob, že si nabiješ účet (nemusíš dávat kreditku)

Lihy (Člen)
26.07.2011 00:02:53

stoner psal:

tady máš nějaké informace v češtině https://www.paypal-europe.com/cesky/

je tam popsaný i způsob, že si nabiješ účet (nemusíš dávat kreditku)

Dík, ale to jsem čet... česky je tam akorát ta úvocní obrazovka, ale potom se dostaneš stejně na engliš dokumenty

stoner (Člen)
26.07.2011 00:19:34

Jen úvodní obrazovka? surprised
Snad myslíme to samé idontknow
Tady je např. dobití z účtu https://www.paypal-europe.com/cesky/topup.html

Lihy (Člen)
26.07.2011 00:24:56

ahagood tak to sem se před tim proklikal někam do ass
smile1 díkgood

Ondráš (Člen)
26.07.2011 05:52:39

stoner psal:

Jen úvodní obrazovka? surprised
Snad myslíme to samé idontknow
Tady je např. dobití z účtu https://www.paypal-europe.com/cesky/topup.html

Je to nabíjení na český účet? Jednou jsem platil 1200,- do PL a napařili mi k tomu asi 200,- poplatky.sick
To už je lepší nabíjet to kartou.help

Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
stoner (Člen)
26.07.2011 09:05:26

Ondráš psal:

Je to nabíjení na český účet? Jednou jsem platil 1200,- do PL a napařili mi k tomu asi 200,- poplatky.sick
To už je lepší nabíjet to kartou.help

O poplatcích u příkazů do zahraničí mi ani nemluv sicksick
Účet je ale vedený u UNICREDIT BANK CZECH REPUBLIC, A.S., PRAGUE , takže by měl být český.

Lihy (Člen)
26.07.2011 09:19:23

No, napadla mě možnost, že bych si založil u mBank účet s kartou (je to bez poplatků), tam si vždycky nalil pár peněz který budu potřebovat a pak klidně platit tou kartou na paypal....kdyby něco tak je to šumák bo tam stejně nebudou nějaký extra money....pokud tedy jde kartu omezit aby neumožňovala jít do mínusu...

Lihy (Člen)
26.07.2011 09:23:27

Lihy psal:

No, napadla mě možnost, že bych si založil u mBank účet s kartou (je to bez poplatků), tam si vždycky nalil pár peněz který budu potřebovat a pak klidně platit tou kartou na paypal....kdyby něco tak je to šumák bo tam stejně nebudou nějaký extra money....pokud tedy jde kartu omezit aby neumožňovala jít do mínusu...

tak mě napadá, že pak by asi bylo výhodnější mít ten paypal rovnou v cizí měně, po platba kartou v zahraničí nemá poplatek a je v dobrym kurzu...
Jde to? že bych měl dolarovej oučet.... a na ženu bych případně mohl udělat ojrovejbigsmile

morganzd (Člen)
26.07.2011 09:23:51

Používám PayPal už asi 4 roky, mám ho svázaný s kreditkou a zatím nebyl nikdy žádný problém.

tomasNJ psal:

... ale jak dlouho bude čekat až mu to pustí česká počta?

Zboží pod celním limitem mi poslední dobou příjde domů během 14 dní od zakoupení na eBay (většinou nakupuju u ťamanů). Jak by to bylo v případě proclívání nevím, ale snad to nebude zas tak hrozný. A vrámci EU už vůbec ne.

GSF 600 S '99
morganzd (Člen)
26.07.2011 09:33:19

Lihy psal:
Lihy psal:

tak mě napadá, že pak by asi bylo výhodnější mít ten paypal rovnou v cizí měně, po platba kartou v zahraničí nemá poplatek a je v dobrym kurzu...
Jde to? že bych měl dolarovej oučet.... a na ženu bych případně mohl udělat ojrovejbigsmile

Tím pádem tak nějak myslím padá ta mBank, páč si nejsem jistej zda nabízí účet v cizí měně, když se doposud nerozhoupali k zahraničním platbám...
Já mám na PayPal navázanou mBank kreditku, při platbě je vhodnější vybrat možnost aby převod měny udělali na straně PayPal a né až v mBank, vyjde to tak o pár šupů líp.

GSF 600 S '99
Bedřich (Člen)
26.07.2011 09:56:37

Taky používám PayPal už asi 6 let, mám ho svázaný s kreditkou a zatím nebyl nikdy žádný problém. Teď bych to asi řešil jinak - extra účet na net platby včetně PP.

Jinak jsem teď kupoval na eBAY 11.7. a 22.7. jsme to měl doma. Bylo to z Jížní Koree, na balíku samolepka GIFTsmokin

Jinak Lihu, tady na webu se PP taky dost řešil, něco tu o tom je...

... co se dneska posere, zejtra bude dobrý...
Lihy (Člen)
26.07.2011 10:17:09

morganzd psal:

..
Já mám na PayPal navázanou mBank kreditku, při platbě je vhodnější vybrat možnost aby převod měny udělali na straně PayPal a né až v mBank, vyjde to tak o pár šupů líp.

Tak to asi furt nechápu... Sem myslel, že když na PayPal navážu tu kreditku, že to funguje jako bych platil kreditkou třeba u pumpy... No a když budu platit kreditkou u pumpy v německu, tak taky neplatim poplatek za převod měny...prostě zaplatim v eurech podle kurzu střed.
Takže sem to myslel tak, že paypal účet by byl v dolarech a když si něco koupim za dolary, tak si to paypal strhne z kreditky k mímu korunovýmu účtu u mBank...no a platba kreditkou v cizí měně je jako bych byl u tý pumpy v německu, ne?

morganzd (Člen)
26.07.2011 10:23:33

Já už si to nepamatuju jak jsem zakládal PP účet, zda se tam volí v jaké je měně. Spíš mi příjde že to vypořádá dle měny navázané karty/účtu.
Já mám kreditku jak jsem psal u mBank, účet je v CZK. Když platím např. benál v zahraničí, do mBank dorazí částka v cizí měně a ta se po zúčtování transakce přepočítá mBank kurzem do CZK. Když platím na PP, můžu si při placení vybrat, zda se převod uskuteční už u PP (pak do mBank dozazí transakce v CZK) a nebo se uskuteční až v mBank (transakce dorazí v cizí měně a mBank udělá převod). Jak jsem už taky psal, v případě převodu u PP to mám o pár šupů výhodnější, páč mBank sice deklaruje že si nepočítá poplatky za převod, nicméně jejich kurz není až tak výhodný. Asi tak.

GSF 600 S '99
jiri50 (Člen)
26.07.2011 10:27:31

z kreditky bych to neplatil, protože máš na ní dost Kč a mohl bys o ně přijít, v mbank je lepší mít normální debetní (můžeš mít třeba 4 účty) a pokaždé si měnit výši limitu Kč před koupí a po ní to dát zpět na nulu a nikdo ti nemůže vyluxovat Kč, je to zdarma přes net ihned, akorát kursy +2%, takže spíš menší částky

jsem pomalejší - ale ne vždy
Drakoxxl (Člen)
26.07.2011 10:33:34

Paypal si pro autorizaci účtu nejdřív strhne 5O,-Kč zda je vše v pohodě, no a pak už jen stačí něco cálnout prostřednictvým paypalu, který ukáže kolik si následně v Kč zinkasuje z účtu. Paypal to zaplatí ihned a inkaso z účtu proběhne cca do tří dnů. evil

Lepší někdy, než nikdy.
morganzd (Člen)
26.07.2011 10:35:40

Na kreditce si nastavíš limity stejně jak na debetce. Výhodu vidím v tom, že pokud by se stalo něco nečekanýho, peníze mi to netahá hned přímo z mýho účtu, ale zatím z "účtu banky", takže je teoreticky větší šance si ochránit svoje a banka je více zainteresovaná na řešení problému.

GSF 600 S '99
Lihy (Člen)
26.07.2011 10:36:08

jiri50 psal:

z kreditky bych to neplatil, protože máš na ní dost Kč a mohl bys o ně přijít, v mbank je lepší mít normální debetní (můžeš mít třeba 4 účty) a pokaždé si měnit výši limitu Kč před koupí a po ní to dát zpět na nulu a nikdo ti nemůže vyluxovat Kč, je to zdarma přes net ihned, akorát kursy +2%, takže spíš menší částky

jojo myslym debetní kartu (jinou ani nemám a nechci)...holt tomu furt řikám blbě nobigsmile

Jinak s tim kurzem sem měl za to že všechny bynky jedou za ten střed...jak vidim tak nikolismile2 takže dám na radu morganzd good

tajnej (Člen)
26.07.2011 12:58:33

Hele Lihu naše, milovaná matka EU je čím dál tím přísnější na celních poplatcích, tak eště někam mrkni, jaký clo ti na to můžou napařit. Teda jestli to kupuješ mimo EU.

A co se týká placení, tak podle mýho PP je právě docela bezpečnej prostředník, kterej to za tebe platí, takže obchodník nemá tvoje číslo karty. Za to si taky PP bere provizi.

Takže můj názor je, že pokud si chceš dělat sólo účet (s málo penězma) a kartu jen pro nakupování na webu, tak PP už je skoro zbytečnej další článek.

A než začneš někam vypisovat čísla karet, zeptej se nejdřív v bance, jestli tvoje karta (současná nebo budoucí) umožňuje platby po internetu. Ne všechny karty to uměj.

osiris (Člen)
26.07.2011 13:01:46

...nejlepší je nikomu nic neplatit, páč tím se nejvíc utrácí bigsmile

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Lihy (Člen)
26.07.2011 13:19:48

tajnej psal:

Hele Lihu naše, milovaná matka EU je čím dál tím přísnější na celních poplatcích, tak eště někam mrkni, jaký clo ti na to můžou napařit. Teda jestli to kupuješ mimo EU.

Jo to sem se už snažil na TARIC, akorát mi to nechtělo vzít náhradní díly (vybral sem to ze seznamu ale psalo to že položka neexistuje) tak sem vzal cenu jako u celejch aut...

tajnej psal:

A co se týká placení, tak podle mýho PP je právě docela bezpečnej prostředník, kterej to za tebe platí, takže obchodník nemá tvoje číslo karty. Za to si taky PP bere provizi.

Takže můj názor je, že pokud si chceš dělat sólo účet (s málo penězma) a kartu jen pro nakupování na webu, tak PP už je skoro zbytečnej další článek.

No pokud by prodejce umožňoval platbu přímo kartou tak jo, ale některý pro zahraniční platby vyžadujou právje jen PayPal

tajnej psal:

A než začneš někam vypisovat čísla karet, zeptej se nejdřív v bance, jestli tvoje karta (současná nebo budoucí) umožňuje platby po internetu. Ne všechny karty to uměj.

jesný jak cypsmile1

morganzd (Člen)
26.07.2011 13:30:23

osiris psal:

...nejlepší je nikomu nic neplatit, páč tím se nejvíc utrácí bigsmile

good ještě bych to razšířil a citoval Halinu Pawlowskou (lépe řečeno její matku): "Zbytečně vyděláváš, když pořád utrácíš!"

GSF 600 S '99
morganzd (Člen)
26.07.2011 13:33:44

tajnej psal:

...kterou ty ale nikdy nezjistíš, páč jí inkasuje od prodejce.

GSF 600 S '99
Zdenda (Člen)
26.07.2011 13:36:52

Paypal mám a je super mohu doporučit. Platba bez průtahů a bez poplatků ne jako u našich vyjebanejch bank.good

Chovejte se ke mě slušně, budu se k vám chovat ještě líp, chovejte se ke mě hnusně, budu se k vám chovat ještě hůř...
Lihy (Člen)
26.07.2011 13:49:00

jo jen pro představu...
řemen
USA  3300 Kč
Tady 7140 Kč (a ještě to neni na můj typ)

Vyšší plégo
USA 1790 Kč
tady 3600 Kč
.
.
.
atd
ps. a ty naše ceny nejsou od zastoupení Harleye, tam je to ještě o kus dražší...
takže když toho vemu víc na ráz a i když připočítám DPH a dopravu (ta vypadá kolem litru), tak snad clo nemůže bejt tak velký aby se to furt dost nevyplatilo

Lihy (Člen)
26.07.2011 14:33:29

tak sem se konečně proklikal tim TARICem a clo by mělo být 3,7%....takže nic významnéhogood

jardagsf (Člen)
26.07.2011 19:40:58

paypal je dobry - jako platba kartou - ale paypal te chrani
-prodavajici nezna cislo karty
- protejsek neposle zbozi a paypal vrati love (vlastni zkusenost) ,
-platis stredem kurzu ,
-kdyz ti to budou clit - ceska posta ti udela daklaranta (asi za 95,-)
- poslou dopis a mailnes jim ofocenou plnou moc a na dobirku ti to dojde
- relativne zdrzeni cca 5 dni
-kdyz budes deklarovat sam - dostanes dopis od posty nebo sledujes tracking zasilky
-jestli jednorazove - zavolej a zaplatim

MOTO KOZZI GRISO
WenzelB6 (Člen)
26.07.2011 23:08:13

a neni to buřt tyhle novodobý vojebáfky jak vytáhnout prachy na dálku ?
stačí zajít na správny misto, todle máme ode dneška v našem okresnim městěevil

http://www.suzukibandit.cz/openforum/uploads/59_vystatfrontu.jpg

bigsmile

jiri50 (Člen)
28.07.2011 09:59:51

pro morganzd
na kreditce si taky můžeš nastavit limity, ale předpokládám, že s ní platím pořád, tak tam musím ty Kč mít, když máš jednu debetku jen pro inet, tak ji máš třeba měsíc na nule a nic se neděje - v mbank vše zdarma a ihned (pozor třeba na FIO a další karty, kde limity musíš měnit na přepážce)

jsem pomalejší - ale ne vždy
morganzd (Člen)
28.07.2011 19:53:38

ano, já vim
...?

GSF 600 S '99

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS