Nejsi přihlášen
Zvuk motoru po zimě
Zdravím všechny a přeju krásnou sezónu!
Po zimě jsem se odhodlal vyhnat pavouky z vejfuku. Moc se jim nechtělo, ale nakonec nechali motor běžet. Ale ten zvuk... ![]()
Něco tam mlátí (bojím se, že to je opět vačka) a do toho možná jen 3 válce (?).
Kdyby byl někdo tý dobroty a poslechl si to a řekl, co si o tom myslí, předem mu děkuju. Je mi jasný, že takhle se moc nepozná, ale za zkoušku nic nedám, že.
Svíce jsou loni nový, olej cca v půli sezóny, benzín novej (dal jsem želví pavr, eši to má snad nějaký šistící účinky).
Dík moc.
Zvuk sdílím na dropboxu, není potřeba nic instalovat...
https://www.dropbox.com/s/vq9swlsp9md63ky/Moto.mp3?dl=0
GSF 600 S '99
Re: Zvuk motoru po zimě
no šicí stroj dobrý...![]()
no víko ventilů dolu určitě... a podle toho zvuku by mělo být evidentní gde je problém...
podle mě měga vůle na ventilech/vačce
__________________________________________________________________________________
Fabbrica Italiana di Automobili Torino Anonima Lombarda Fabbrica Automobili
No, co tu mrchu :) mám, tak se neseřirovaly karbce. Speedbike mám za rohem, takže s tím tam nějak doklepu a nechám to celkově seštělovat. Loni jsem si sice vůle dělal sám, ale teď se mi do toho nechce.
Ještě dotaz: před pár lety mi renovovali vačku a vahadlo. Bojím se, že by to mohlo být zase v hajzlu, protože jsem ty veltily loni dělal asi 2x. Vždy se to cvakání znatelně ztišilo, ale po pár stech km zase... je možný, že by nešel na nějakou konkrétní vačku olej a díky tomu opět odešla?
Díky
GSF 600 S '99
|
K.a.s.y.m. (Člen) 29.03.2016 20:03:40 Offline |
to jsi nahrál nějakou Singrovku,ne? to je fakt hroznej zvuk a podle všeho opravdu od ventilů
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
jen taková blbost. je to určitě z motoru jako takovýho? Jednou s Vikecem na projizdce mne prasklo tesneni pod svodem a melo to dost podobnej zvuk. Bal jsem se na tom jet, ale pak sme zjistili, ze to fouka kolem hrdla svodu ![]()
Second Class Citizen
1130 Café Racer
mr.BSE psal:jen taková blbost. je to určitě z motoru jako takovýho? Jednou s Vikecem na projizdce mne prasklo tesneni pod svodem a melo to dost podobnej zvuk. Bal jsem se na tom jet, ale pak sme zjistili, ze to fouka kolem hrdla svodu
...ano, zvuk to bývá podobnej ťukání ![]()
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Takže vačka a vahadlo co se renovovalo opět odešlo. Prý se stává... co já vím :(
ND jsem díky tachecovi pořešil, takže další renovaci riskovat nebudu. Ale rád bych zopakoval dotaz co zapadl jak vlastenec: je možný, že by nešel na nějakou konkrétní vačku olej?
Ve speedbike mi řekli, že to je vše od oleje a tedy mazaný jak králíček...
GSF 600 S '99
Stránky: 1