Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Technická poradna » Použití krokového motoru u motocyklu – zkušenosti a tipy?

frank25 (Nový člen)
07.11.2025 09:57:17

Použití krokového motoru u motocyklu – zkušenosti a tipy?

Ahoj všichni,
v poslední době experimentuji s krokovými motory v různých projektech a napadlo mě, že by se daly využít i u motorek – například pro automatické ovládání sytiče, přestavování klapek nebo dokonce jako součást elektronického řazení.

Máte s tím někdo zkušenosti? Jaký typ krokového motoru by byl vhodný pro prostředí s vibracemi a vysokou teplotou? Uvažuji o NEMA 17 nebo menším modelu, ale nejsem si jistý odolností.

Uvítám jakékoli rady ohledně driverů, napájení a ochrany proti prachu a vodě (IP rating).
Díky předem za tipy!

Filous (Člen)
08.11.2025 15:33:26

Re: Použití krokového motoru u motocyklu – zkušenosti a tipy?

...já sem pračlovjek, tagže za mě nesmysl, čim víc elektroniky, tym vječí průser...Bandaska je jednoduchej mechanickej stroj, kterej je krásnej díky tomu, že nic takovýho nepotřebuje...a mám to stejně i s autama, bohatě si vystačim s točítkama a posouvátkama bez displejů a asistentů, který mě neskutečně vaděj...teda vaděj je slabý slovo, serou mě...tagže u sytiče stačí správně nastavenej karbec a řadit se má na motorce nohou a né čudlikama nebo motorkem...ale já sem asi divnej, klidně bych se vrátil do doby, gdy bylo fšechno plechový, mechanický, telefony byli v budkách a televize černobílá...

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
corimec (Člen)
08.11.2025 20:43:12

Já takygoodkromě tý televize

tachec (Člen)
Dnes 06:31:56

Filous psal:

...já sem pračlovjek, tagže za mě nesmysl, čim víc elektroniky, tym vječí průser...Bandaska je jednoduchej mechanickej stroj, kterej je krásnej díky tomu, že nic takovýho nepotřebuje...a mám to stejně i s autama, bohatě si vystačim s točítkama a posouvátkama bez displejů a asistentů, který mě neskutečně vaděj...teda vaděj je slabý slovo, serou mě...tagže u sytiče stačí správně nastavenej karbec a řadit se má na motorce nohou a né čudlikama nebo motorkem...ale já sem asi divnej, klidně bych se vrátil do doby, gdy bylo fšechno plechový, mechanický, telefony byli v budkách a televize černobílá...

Souhlasím a podepisuji v plném rozsahu...

▀▄▀▄▀▄...sem se to nemělo nikdy dostat...▄▀▄▀▄▀

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS