Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Technická poradna » Co to toto znamená?

Ondráš (Člen)
15.01.2007 11:06:37

Co to toto znamená?

Když jsme v sobotu sundali víko, nalezli jsem tam tyto značky:

http://www.suzukibandit.cz/prostor/fotkydiskuze/ondras/viko.jpg

http://www.suzukibandit.cz/prostor/fotkydiskuze/ondras/viko1.jpg

Znamenají rok výroby? Já že podle VIN mám 2000 ale podel tohodle bych to víko řekl na 98...

Když už jsem u toho... Na kolech u vačekové hřídele jsem našel číslíčka se šipkama

http://www.suzukibandit.cz/prostor/fotkydiskuze/ondras/vacky.jpg

Slouží nejspíše k tomu, aby se správně nastavla poloha ventilů vůči válci. Může te mi prosím někdo, říct jakou v tom mají ty čísla úlohu? Musí být ty stejná čísla se šipkou proti sobě?

A do třetice? Při seřizování vůli jsme narazila na to, že jedna vačka je trochu více opotřebovaná. Na vrcholu měla taký nerovný povrch. Takové jako ťupky... Je možné, že to způsobila poněkud větší vůle právě na této vačce?

Dík za reakce.

Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Loser (Administrator)
15.01.2007 11:27:30

Re: Co to toto znamená?

kua Ondrasi, z tebe by mela kazda cestinarka radost. Jednou se pises v mnoznym cisle, po druhe zas v zenskym rode ....
Sis striknul do zil strouhanku, ne?bigsmile

Jinak k tem vecem, na ktery ses ptal .... ja ti urcite neporadim, pac jsem Loser!

I'm a loser baby, so why don't you kill me....
Ondráš (Člen)
15.01.2007 11:29:41

Loser psal:

kua Ondrasi, z tebe by mela kazda cestinarka radost. Jednou se pises v mnoznym cisle, po druhe zas v zenskym rode ....
Sis striknul do zil strouhanku, ne?bigsmile

Jinak k tem vecem, na ktery ses ptal .... ja ti urcite neporadim, pac jsem Loser!

No dělali jsme to s tátou, takže jsme to sundavali MY, ale ty číslíčka zajímaj jenom mě, jeho zajímalo víc kdy bude obědbigsmile

osiris (Člen)
15.01.2007 12:11:47

...cislicka znamenaj kolik je hodin, ale ne jakou mas polohu na serizovani ventilu, protoze pokud ty ventily nedelas tzv. na dva "hupy" (pootoceni) tak mas dost tolerance na to, nez se ti proti tomu kterej striha ten co serizujes nastavi tak, ze bys ho uz nemel serizovat
...tupky na vacce znamenaj opotrebovanou vacku, ale ne z duvodu spatny vule ventilu

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Ondráš (Člen)
15.01.2007 12:30:24

Ok. To opotřebení chápu. Že je ale jen na jedné vačce a ty ostatní jsou, řekl bych i netknuté...help

Ty číslíčka si nemslím, že mají něco společného se seřizováním vůle ventilů. Spíš jsem myslel, že jsou důležitá, pokud se sundavá hlava, tak když se zase dává nazpátek, abych tam ty vačky nasadil do správné polohysurprised Jsem z teho nějaký jalový..help

osiris (Člen)
15.01.2007 14:23:49

...to vopotrebeni proste nekde je a nekde neni, takovej je zivot, ale se spravnou vulej ventilu to nema nic spolecnyho
...cisla tam sou protoze to sou kolecka z ciferniku, uz jsem ti to psal ;) nebo snad bandit neni jak svycarsky hodinky?
...tak vazne, abys furt neknucel, ze te jenom jebu :o))) je to kvuli rozvodum, na vejfukovy vacce nastavis "1" na hranu hlavy, a od "2" pocitas nejakej pocet cepu (to z pameti nevim) k "3" na druhym kole - asi tak zhruba

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Ondráš (Člen)
16.01.2007 08:44:12

OK. Sám to dělat raději nebudu. Díky!

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS