Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Technická poradna » olejova nápln

olan (Nový člen)
27.10.2008 08:46:36

olejova nápln

Dnes si jedu pro gsxf 1200 rv.00. Na leve strane motoru chyby dekl tim padem i olej v motoru.Chci se zeptat Kolik ma bandit naplni?Jestly chlazeni a mazani motoru zvlast nebo dohomady a jakej obem v (L). Diky moc.

mr.BSE (Člen)
27.10.2008 09:20:57

Re: olejova nápln

Ahoj, na uvodni strance je sekce download, tam si muzes stahnout mimojine i uzivatelsky manual a na strane 47 toho manualu se doctes, ze pokud menis i filtr, tak se doliva 3,5 litru noveho oleje, pokud jen olej a filtr nechavas puvodni, tak 3,3 litru.

Second Class Citizen
1130 Café Racer
osiris (Člen)
27.10.2008 09:22:27

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
mr.BSE (Člen)
27.10.2008 09:28:13

osiris psal:

http://www.suzukibandit.cz/view.php?nazevclanku=historie-bandit&cisloclanku=2007050002

Si tady placam jatra uplne zbytecne bigsmile

Second Class Citizen
1130 Café Racer
Kelly01 (Člen)
27.10.2008 09:31:25

nechce se mi to číst..

ale vypouštím i chladič a liju vždycky 4 litry bez měření smokin

God Save The Queen!
olan (Nový člen)
27.10.2008 09:35:11

diky moc.

redik27 (Člen)
27.10.2008 14:25:58

Kelly01 psal:

nechce se mi to číst..

Si myslím že chladič se vypustí sám současně z výměnou. idontknow

Who is Zed?
Zed is dead, Baby.
Banditatom (Člen)
27.10.2008 17:45:41

redik27 psal:
Kelly01 psal:

nechce se mi to číst..

Si myslím že chladič se vypustí sám současně z výměnou. idontknow

surprisedbych jako vysral na nějaké vypouštění chladiče jakoheadshake

"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
zdenek 1 (Člen)
27.10.2008 18:14:54

Taky mám za to,že chladič se vypustí zároveň idontknowno né???help

když to jede,je to OK
Pajk (Člen)
27.10.2008 20:07:14

3,8l těsně je těsně pod spodní rysku samozřejmě i s filtrem. Dávám 4l, ale né každej  si na to dá ten čas a práci a vyždímá z toho tolik co já.smile1 Ale právě proto se s nima počítá, tak že 3.3 a s filtrem 3,5smile1

redik27 (Člen)
28.10.2008 07:34:56

Pajk psal:

3,8l těsně je těsně pod spodní rysku samozřejmě i s filtrem. Dávám 4l, ale né každej  si na to dá ten čas a práci a vyždímá z toho tolik co já.smile1 Ale právě proto se s nima počítá, tak že 3.3 a s filtrem 3,5smile1

si myslim, ze je to blbost. Suzuka to má urcite spocitane. Podle meho více oleje škodí. Vzniká větší tlak a může se stát že ti pístni kroužky nevydrží.
Taky záleží kdy ten olej meříš. Na hlavním je ho tam vždycky míň. Merim podle navodu bez stojanu na rovine a je to v pohode. good

Who is Zed?
Zed is dead, Baby.
VikecB12 (Člen)
28.10.2008 09:21:44

redik27 psal:
Pajk psal:

si myslim, ze je to blbost. Suzuka to má urcite spocitane. Podle meho více oleje škodí. Vzniká větší tlak a může se stát že ti pístni kroužky nevydrží.
Taky záleží kdy ten olej meříš. Na hlavním je ho tam vždycky míň. Merim podle navodu bez stojanu na rovine a je to v pohode. good

Nešiř panikusmokincool Dvouma deckama navíc ještě nikdo nic neposral. Někdo si to přečte a bude zase zakládat téma jak to votsát...
Já třeba dávám vo chlup víc voleja do fšech motorek,ale kvuli vodlejvání voleja při jízdě po zadním.

Dřív bylo fšecko lepší... :-)
ross (Člen)
28.10.2008 09:37:48

VikecB12 psal:

...
Já třeba dávám vo chlup víc voleja do fšech motorek,ale kvuli vodlejvání voleja při jízdě po zadním.

a jak dlouho na něm jedeš v kuse?surprised

Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
VikecB12 (Člen)
28.10.2008 09:52:00

chvilku,ale třeba na yamaze kdyš sem neměl nalito přes rysku se mě po pár desítkách metrů rosvítilo mazání,ale tam bylo čidlo na množství,né na tlak jako na ostatních motorkách...

Ondráš (Člen)
28.10.2008 09:58:24

redik27 psal:

Pouč prosím neznalého, jak ti vyšší hladina oleje v motoru zvedne tlak oleje natolik až by ti to zničilo pístní kroužky?
Víc oleje by asi spíš odsraly simeringy, který by začaly tect a nebo kdyby pak píst narážel do hladiny, tak by se třeba mohl urvat, ale ty pístní kroužky asi ne, ne?
Nevím jak moc nad hladinou oleje jsou písty v banditu.help

Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
VikecB12 (Člen)
28.10.2008 10:00:34

Ondráš psal:
redik27 psal:

Pouč prosím neznalého, jak ti vyšší hladina oleje v motoru zvedne tlak oleje natolik až by ti to zničilo pístní kroužky?
Víc oleje by asi spíš odsraly simeringy, který by začaly tect a nebo kdyby pak píst narážel do hladiny, tak by se třeba mohl urvat, ale ty pístní kroužky asi ne, ne?
Nevím jak moc nad hladinou oleje jsou písty v banditu.help

se voe podívej kde máš spodek válců a kde je olejoznak a je ti to jasný.smile1

VikecB12 (Člen)
28.10.2008 10:05:30

a navíc existuje věc jako je odvzdušnění motoru. Kamošovi se párkrát stalo na SVčku kdyš sme dělali pičoviny na motorkách že mu vlítlo tak pul litru oleja tím odvzdušněním do airboxu a mašina se zastavila. Filtr ven,svíce ven,fšechno vypucovat a mohlo se jet dálbigsmile Pak to prodal,protože s tím nemohl strýtovatbigsmile

Billy (Člen)
28.10.2008 10:35:49

No kdyz sem videl Vikece ty jeho videjka tak lital docela slusnej kus po zadnim ja to tak dlouho neudrzim teda, sem srab jak me to zacne padat tak temu zas pridat a zacnu ubiru plyn smile2, ale par svetlejch chvilek uz bylo a pojel sem po zadnim par desitek metru, ale chtelo by to zkouset na necem jinym teda asi redface

" Co to děláte?? Provádím vtipný úhybný manévr "
http://www.youtube.com/watch?v=UKzNVMzQy4w
Ondráš (Člen)
28.10.2008 12:44:21

VikecB12 psal:

Já jsem chtěl jen vysvětlit, jak se odkurví ty pístní kroužky a zaobalil jsem ten dotaz do nějakého takového slušněnjšího obalu, aby mi tu někteří (zdravím uživatele Dado bigsmile) neříkali, že se snažim být za kažkou cenu drsňák.evil

VikecB12 (Člen)
28.10.2008 12:48:43

Ondráš psal:
VikecB12 psal:

Já jsem chtěl jen vysvětlit, jak se odkurví ty pístní kroužky a zaobalil jsem ten dotaz do nějakého takového slušněnjšího obalu, aby mi tu někteří (zdravím uživatele Dado bigsmile) neříkali, že se snažim být za kažkou cenu drsňák.evil

Je mě to jasnýevil

Kelly01 (Člen)
28.10.2008 14:44:11

chladič vám sám nevyteče,,je to půl litru navícsmokin

God Save The Queen!
ross (Člen)
28.10.2008 18:14:42

VikecB12 psal:

chvilku,ale třeba na yamaze kdyš sem neměl nalito přes rysku se mě po pár desítkách metrů rosvítilo mazání,ale tam bylo čidlo na množství,né na tlak jako na ostatních motorkách...

nešlo o vrtačku, jen jsem chtěl vědět, jak dlouho za to taháš po zadním

Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
zdenek 1 (Člen)
28.10.2008 19:32:03

Kelly01 psal:

a jak ho teda vypustíš,sem si nevšim,že by tam byl nějaký výp.šroubek,teda aspoň u 05kyhelp

když to jede,je to OK
VikecB12 (Člen)
28.10.2008 19:34:00

ross psal:
VikecB12 psal:

nešlo o vrtačku, jen jsem chtěl vědět, jak dlouho za to taháš po zadním

No dokud to táhne,takže dvojku těsně před omezovač aby to nepadalo tak rychle dolů a nebyla to taková ranagood Ale stejně většinou jezdím jenom na jedničku,ale postup stejnej.

Progear 650 (Člen)
28.10.2008 20:09:18

zdenek 1 psal:
Kelly01 psal:

a jak ho teda vypustíš,sem si nevšim,že by tam byl nějaký výp.šroubek,teda aspoň u 05kyhelp

si myslim, že prostě Kelly povolí ty trubky co do chladiče vedou, žádnej výpušták chladič nemá, tagže to dělá určitě tak....smile1
já to tag nežeru... navíc riskovat že ze svim štěstím něco dokurvim....cool
Prostě vypustit, novej filtr.... pak 3,5L oleje a fertig...good

vztekat se nepomaha, mam to vyzkouseny :)))
"44 HONDA CBR 600RR 44"
osiris (Člen)
28.10.2008 20:15:08

...eště sundejte vanu a vytřete ji ...ale až po profouknutí kliky a vytření šál do sucha ...pak tam toho narvete cool

Progear 650 (Člen)
28.10.2008 20:25:50

f tom případě si zapomněl na obrácení motyky vzhůru nohama aby vytekl olej z hlavy...bigsmilebigsmilebigsmile  jinak ale..good

"44 HONDA CBR 600RR 44"
osiris (Člen)
28.10.2008 20:48:08

...chraň bůh, to by ti tam navopak natek, to by bylo všechno snažení pak v prdeli bigsmile

VikecB12 (Člen)
28.10.2008 21:19:09

Ale houno,votočit a volej vypouštět přes sundanej ventil dekl,to s toho vyteče nejvíc,přesně vo 0,05l víc než vypoušťákembigsmilebigsmilebigsmile Volovébigsmilebigsmile

Pajk (Člen)
28.10.2008 22:47:09

Já bych řek že, výrobce počítá s tím, že každej přijde po jízdě hodí motku na centrál, kopne škopek pod ní, vytočí šroub dá smokin a jak to doteče šroub zpět. No a pak vyměnit filtr a nic víc, to je těch 3,5 l. Ale dalších min 0.3l zůstává v hlavě, v motoru v různejch záhybech a možná i v chladiči protože z něj taky nemusí všechno vytect. Né že by to nějak moc vadilo, ale pokud někdo chce aby mu ten novej oil vydržel co nejdýl čistej což asi každej, je třeba ho dostat ven co nejvíc to dá rozum.idontknowsmile1

Ondráš (Člen)
29.10.2008 07:17:38

Puntičkáři můžou ten motor pokaždý proplachovat.smokin

K.a.s.y.m. (Člen)
29.10.2008 07:40:16

Ondráš psal:

Puntičkáři můžou ten motor pokaždý proplachovat.smokin

ale jedině rozebranej a jedině parní vapkou.evil

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Pajk (Člen)
29.10.2008 22:11:22

Nemusíš proplachovat ani používat vapku, nebo sundavat jakýkoliv víkobigsmile. Stačí  nechat normálním postupem nechat vytéct oil, filtr ven a napouštěcí zátku pryč.smokin Když už jako, že nic neteče nedám šroub, ale zkopnu ji z centrálu a položim na stupnu tak na 15s, vrátim na z5 podložím přední kolo aby dřepnul zadek na zem a nechám vytéct zbytek. Pak už standartně, šroub, filtr a dolejvám až do 4l. Po natočení a ustálení jsem mírně nad horní ryskou. Když jsem nalil 3,5l tak je mezi ryskama. A jedna rada pro slabší jedince, při tej stupně si vemte pomocníka aby pro někoho nebyla ta stupna naposledbigsmilebigsmile.

Billy (Člen)
30.10.2008 10:01:18

Nesmi bejt dotycnej zdechlin no smile1

" Co to děláte?? Provádím vtipný úhybný manévr "
http://www.youtube.com/watch?v=UKzNVMzQy4w
Smoula.koumak (Člen)
30.10.2008 20:35:22

Pajk psal:

Nemusíš proplachovat ani používat vapku, nebo sundavat jakýkoliv víkobigsmile. Stačí  nechat normálním postupem nechat vytéct oil, filtr ven a napouštěcí zátku pryč.smokin Když už jako, že nic neteče nedám šroub, ale zkopnu ji z centrálu a položim na stupnu tak na 15s, vrátim na z5 podložím přední kolo aby dřepnul zadek na zem a nechám vytéct zbytek. Pak už standartně, šroub, filtr a dolejvám až do 4l. Po natočení a ustálení jsem mírně nad horní ryskou. Když jsem nalil 3,5l tak je mezi ryskama. A jedna rada pro slabší jedince, při tej stupně si vemte pomocníka aby pro někoho nebyla ta stupna naposledbigsmilebigsmile.

Tak takhle zní tvoje tajemství, proto ti to tak sprintovalosurprisedbigsmile

Bandit v lese :-))
Pajk (Člen)
30.10.2008 20:51:24

Si piš, že tim to jesmile1bigsmile

Progear 650 (Člen)
02.11.2008 14:46:03

osiris psal:

...chraň bůh, to by ti tam navopak natek, to by bylo všechno snažení pak v prdeli bigsmile

tedka me tak napadlo... že ten způsob jag si vypouštěl posledně byl taky docela dobrej...smile1 tušim, že to bylo nejak přes pravý víko nebo tag nějak...:idontknowevil:goodsmile1

"44 HONDA CBR 600RR 44"
Banditatom (Člen)
02.11.2008 16:13:44

Progear 650 psal:
osiris psal:

tedka me tak napadlo... že ten způsob jag si vypouštěl posledně byl taky docela dobrej...smile1 tušim, že to bylo nejak přes pravý víko nebo tag nějak...:idontknowevil:goodsmile1

bigsmile

"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
osiris (Člen)
02.11.2008 17:31:16

...to nedělej, zbyde tam tohe ještě moc bigsmile

Progear 650 (Člen)
02.11.2008 17:36:44

osiris psal:

...to nedělej, zbyde tam tohe ještě moc bigsmile

ok.. tak zůstanu radsi u klasiky...smile1 navic tvuj zpusob je dost nákladnej...bigsmile

"44 HONDA CBR 600RR 44"
richie (Člen)
02.11.2008 19:27:51

kamos tvrdi: pico na to jebat vole, voddelas vypustak pico, zapalis smokin , dokoris, voddelas vole filtr, das tam pico jinak, nalejes tam neco voleje, nestartujes, zapalis dalsi valec, vypnes motor, dolejes podle rysek a des se vylejt...

Gruene Hoelle und volle Beschleunigung :-)
Koldan (Člen)
03.11.2008 17:01:31

no,řek  bych,že zatím nejrozumější návodgoodbigsmile

Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS