Nejsi přihlášen
Re: olejova nápln
Ahoj, na uvodni strance je sekce download, tam si muzes stahnout mimojine i uzivatelsky manual a na strane 47 toho manualu se doctes, ze pokud menis i filtr, tak se doliva 3,5 litru noveho oleje, pokud jen olej a filtr nechavas puvodni, tak 3,3 litru.
Second Class Citizen
1130 Café Racer
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
![]() |
Banditatom (Člen) 27.10.2008 17:45:41 Offline |
redik27 psal:Kelly01 psal:nechce se mi to číst..
ale vypouštím i chladič a liju vždycky 4 litry bez měřeníSi myslím že chladič se vypustí sám současně z výměnou.
bych jako vysral na nějaké vypouštění chladiče jako
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Pajk psal:3,8l těsně je těsně pod spodní rysku samozřejmě i s filtrem. Dávám 4l, ale né každej si na to dá ten čas a práci a vyždímá z toho tolik co já.
Ale právě proto se s nima počítá, tak že 3.3 a s filtrem 3,5
si myslim, ze je to blbost. Suzuka to má urcite spocitane. Podle meho více oleje škodí. Vzniká větší tlak a může se stát že ti pístni kroužky nevydrží.
Taky záleží kdy ten olej meříš. Na hlavním je ho tam vždycky míň. Merim podle navodu bez stojanu na rovine a je to v pohode.
Who is Zed?
Zed is dead, Baby.
redik27 psal:Pajk psal:3,8l těsně je těsně pod spodní rysku samozřejmě i s filtrem. Dávám 4l, ale né každej si na to dá ten čas a práci a vyždímá z toho tolik co já.
Ale právě proto se s nima počítá, tak že 3.3 a s filtrem 3,5
si myslim, ze je to blbost. Suzuka to má urcite spocitane. Podle meho více oleje škodí. Vzniká větší tlak a může se stát že ti pístni kroužky nevydrží.
Taky záleží kdy ten olej meříš. Na hlavním je ho tam vždycky míň. Merim podle navodu bez stojanu na rovine a je to v pohode.
Nešiř paniku Dvouma deckama navíc ještě nikdo nic neposral. Někdo si to přečte a bude zase zakládat téma jak to votsát...
Já třeba dávám vo chlup víc voleja do fšech motorek,ale kvuli vodlejvání voleja při jízdě po zadním.
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
redik27 psal:si myslim, ze je to blbost. Suzuka to má urcite spocitane. Podle meho více oleje škodí. Vzniká větší tlak a může se stát že ti pístni kroužky nevydrží.
Pouč prosím neznalého, jak ti vyšší hladina oleje v motoru zvedne tlak oleje natolik až by ti to zničilo pístní kroužky?
Víc oleje by asi spíš odsraly simeringy, který by začaly tect a nebo kdyby pak píst narážel do hladiny, tak by se třeba mohl urvat, ale ty pístní kroužky asi ne, ne?
Nevím jak moc nad hladinou oleje jsou písty v banditu.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Ondráš psal:redik27 psal:si myslim, ze je to blbost. Suzuka to má urcite spocitane. Podle meho více oleje škodí. Vzniká větší tlak a může se stát že ti pístni kroužky nevydrží.
Taky záleží kdy ten olej meříš. Na hlavním je ho tam vždycky míň. Merim podle navodu bez stojanu na rovine a je to v pohode.Pouč prosím neznalého, jak ti vyšší hladina oleje v motoru zvedne tlak oleje natolik až by ti to zničilo pístní kroužky?
Víc oleje by asi spíš odsraly simeringy, který by začaly tect a nebo kdyby pak píst narážel do hladiny, tak by se třeba mohl urvat, ale ty pístní kroužky asi ne, ne?
Nevím jak moc nad hladinou oleje jsou písty v banditu.
se voe podívej kde máš spodek válců a kde je olejoznak a je ti to jasný.
a navíc existuje věc jako je odvzdušnění motoru. Kamošovi se párkrát stalo na SVčku kdyš sme dělali pičoviny na motorkách že mu vlítlo tak pul litru oleja tím odvzdušněním do airboxu a mašina se zastavila. Filtr ven,svíce ven,fšechno vypucovat a mohlo se jet dál Pak to prodal,protože s tím nemohl strýtovat
No kdyz sem videl Vikece ty jeho videjka tak lital docela slusnej kus po zadnim ja to tak dlouho neudrzim teda, sem srab jak me to zacne padat tak temu zas pridat a zacnu ubiru plyn , ale par svetlejch chvilek uz bylo a pojel sem po zadnim par desitek metru, ale chtelo by to zkouset na necem jinym teda asi
VikecB12 psal:se voe podívej kde máš spodek válců a kde je olejoznak a je ti to jasný.
Já jsem chtěl jen vysvětlit, jak se odkurví ty pístní kroužky a zaobalil jsem ten dotaz do nějakého takového slušněnjšího obalu, aby mi tu někteří (zdravím uživatele Dado ) neříkali, že se snažim být za kažkou cenu drsňák.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Ondráš psal:VikecB12 psal:se voe podívej kde máš spodek válců a kde je olejoznak a je ti to jasný.
Já jsem chtěl jen vysvětlit, jak se odkurví ty pístní kroužky a zaobalil jsem ten dotaz do nějakého takového slušněnjšího obalu, aby mi tu někteří (zdravím uživatele Dado
) neříkali, že se snažim být za kažkou cenu drsňák.
Je mě to jasný
VikecB12 psal:chvilku,ale třeba na yamaze kdyš sem neměl nalito přes rysku se mě po pár desítkách metrů rosvítilo mazání,ale tam bylo čidlo na množství,né na tlak jako na ostatních motorkách...
nešlo o vrtačku, jen jsem chtěl vědět, jak dlouho za to taháš po zadním
Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
ross psal:VikecB12 psal:chvilku,ale třeba na yamaze kdyš sem neměl nalito přes rysku se mě po pár desítkách metrů rosvítilo mazání,ale tam bylo čidlo na množství,né na tlak jako na ostatních motorkách...
nešlo o vrtačku, jen jsem chtěl vědět, jak dlouho za to taháš po zadním
No dokud to táhne,takže dvojku těsně před omezovač aby to nepadalo tak rychle dolů a nebyla to taková rana Ale stejně většinou jezdím jenom na jedničku,ale postup stejnej.
![]() |
Progear 650 (Člen) 28.10.2008 20:09:18 Offline |
zdenek 1 psal:Kelly01 psal:chladič vám sám nevyteče,,je to půl litru navíc
a jak ho teda vypustíš,sem si nevšim,že by tam byl nějaký výp.šroubek,teda aspoň u 05ky
si myslim, že prostě Kelly povolí ty trubky co do chladiče vedou, žádnej výpušták chladič nemá, tagže to dělá určitě tak....
já to tag nežeru... navíc riskovat že ze svim štěstím něco dokurvim....
Prostě vypustit, novej filtr.... pak 3,5L oleje a fertig...
vztekat se nepomaha, mam to vyzkouseny :)))
"44 HONDA CBR 600RR 44"
![]() |
Progear 650 (Člen) 28.10.2008 20:25:50 Offline |
f tom případě si zapomněl na obrácení motyky vzhůru nohama aby vytekl olej z hlavy... jinak ale..
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Já bych řek že, výrobce počítá s tím, že každej přijde po jízdě hodí motku na centrál, kopne škopek pod ní, vytočí šroub dá a jak to doteče šroub zpět. No a pak vyměnit filtr a nic víc, to je těch 3,5 l. Ale dalších min 0.3l zůstává v hlavě, v motoru v různejch záhybech a možná i v chladiči protože z něj taky nemusí všechno vytect. Né že by to nějak moc vadilo, ale pokud někdo chce aby mu ten novej oil vydržel co nejdýl čistej což asi každej, je třeba ho dostat ven co nejvíc to dá rozum.
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 29.10.2008 07:40:16 Offline |
Ondráš psal:Puntičkáři můžou ten motor pokaždý proplachovat.
ale jedině rozebranej a jedině parní vapkou.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Nemusíš proplachovat ani používat vapku, nebo sundavat jakýkoliv víko. Stačí nechat normálním postupem nechat vytéct oil, filtr ven a napouštěcí zátku pryč.
Když už jako, že nic neteče nedám šroub, ale zkopnu ji z centrálu a položim na stupnu tak na 15s, vrátim na z5 podložím přední kolo aby dřepnul zadek na zem a nechám vytéct zbytek. Pak už standartně, šroub, filtr a dolejvám až do 4l. Po natočení a ustálení jsem mírně nad horní ryskou. Když jsem nalil 3,5l tak je mezi ryskama. A jedna rada pro slabší jedince, při tej stupně si vemte pomocníka aby pro někoho nebyla ta stupna naposled
.
Nesmi bejt dotycnej zdechlin no
![]() |
Smoula.koumak (Člen) 30.10.2008 20:35:22 Offline |
Pajk psal:Nemusíš proplachovat ani používat vapku, nebo sundavat jakýkoliv víko
. Stačí nechat normálním postupem nechat vytéct oil, filtr ven a napouštěcí zátku pryč.
Když už jako, že nic neteče nedám šroub, ale zkopnu ji z centrálu a položim na stupnu tak na 15s, vrátim na z5 podložím přední kolo aby dřepnul zadek na zem a nechám vytéct zbytek. Pak už standartně, šroub, filtr a dolejvám až do 4l. Po natočení a ustálení jsem mírně nad horní ryskou. Když jsem nalil 3,5l tak je mezi ryskama. A jedna rada pro slabší jedince, při tej stupně si vemte pomocníka aby pro někoho nebyla ta stupna naposled
.
Tak takhle zní tvoje tajemství, proto ti to tak sprintovalo
Bandit v lese :-))
![]() |
Progear 650 (Člen) 02.11.2008 14:46:03 Offline |
osiris psal:...chraň bůh, to by ti tam navopak natek, to by bylo všechno snažení pak v prdeli
tedka me tak napadlo... že ten způsob jag si vypouštěl posledně byl taky docela dobrej... tušim, že to bylo nejak přes pravý víko nebo tag nějak...:
evil:
"44 HONDA CBR 600RR 44"
![]() |
Banditatom (Člen) 02.11.2008 16:13:44 Offline |
Progear 650 psal:osiris psal:...chraň bůh, to by ti tam navopak natek, to by bylo všechno snažení pak v prdeli
tedka me tak napadlo... že ten způsob jag si vypouštěl posledně byl taky docela dobrej...
tušim, že to bylo nejak přes pravý víko nebo tag nějak...:
evil:
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
![]() |
Progear 650 (Člen) 02.11.2008 17:36:44 Offline |
osiris psal:...to nedělej, zbyde tam tohe ještě moc
ok.. tak zůstanu radsi u klasiky... navic tvuj zpusob je dost nákladnej...
"44 HONDA CBR 600RR 44"
kamos tvrdi: pico na to jebat vole, voddelas vypustak pico, zapalis , dokoris, voddelas vole filtr, das tam pico jinak, nalejes tam neco voleje, nestartujes, zapalis dalsi valec, vypnes motor, dolejes podle rysek a des se vylejt...
Gruene Hoelle und volle Beschleunigung :-)
Stránky: 1