Nejsi přihlášen
|
Banditatom (Člen) 10.12.2009 18:14:16 Offline |
test žárovek
celkem slušný porovnání jsem vlastníkem těch prvních osramek![]()
![]()
![]()
http://8g.hondaclub.cz/galerie/main.php … ewsIndex=1
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Re: test žárovek
davnejsie som si chcel zohnat tie night breakery, ale dostal som radu, ze sice svietia poriadne ale nevydrzia.
Podla testu vidim, ze sa viac oplati ten filip night guide...
Len by ma zaujimalo ako tie hodnoty do testu ziskali ![]()
|
K.a.s.y.m. (Člen) 11.12.2009 07:31:22 Offline |
v noci nejezdim![]()
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Ten test je nějakej divnej ne?. Patrně potřebujou prodat předražený žárovky :)
ty hodnoty moc nechápu.
lm = jednotka světelného toku
lx = je jednotka osvětlenosti a je to osvětlení světelným tokem 1 lm na ploše 1 m2
Tak jak kurva může mít žárovka 577 lm a při tom 1,11lx když jiná má svítivost 650 lm při 0,68 luxech a na víc ještě dosvítit dál?
Vogo Ondráši ty seš tu přes tyhlenty kupecký počty, tak se vyjádři ne ![]()
![]()
Lihy psal:Jo a ještě sem zapomněl že intenzita osvětlení < 1 lx odpovídá měsíčnímu svitu, takže ty jejich jednotky tam sou dost podivný.... cca 10lx má svíčka, takže jak bych mohl někoho oslnit zdrojem kterej dá 1,1lx ?
...prosimtě nepřemejšlej nat tym
...ty myslíš, že f tý reklamní agentůře, gde tydle vopchodní žvásty vymejšlej něgdo ví, co je to za jednotku 1 lux a co si maj přectavit pot pojmem "intenzita vosvjetlení"???
...nebuť najivní jag prvnička![]()
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Lihy psal:Jo a ještě sem zapomněl že intenzita osvětlení < 1 lx odpovídá měsíčnímu svitu, takže ty jejich jednotky tam sou dost podivný.... cca 10lx má svíčka, takže jak bych mohl někoho oslnit zdrojem kterej dá 1,1lx ?
normálně : mu tu svíčku vrazíš do voka![]()
Bandit pičo
jak to neni votocnej bixenon tak je to vo hovne ![]()
|
Banditatom (Člen) 11.12.2009 13:30:22 Offline |
když jsme u těch svítidelek
nemáte nějdo zkušenosti s xenonama na moto popř kde a jaký kuju![]()
s tlačítkem hledat jděte do dubrovníku![]()
|
nicola.foxx (Člen) 11.12.2009 14:44:35 Offline |
A jak to bude svitit kdyz mam doma luxy dva ha![]()
![]()
Žiju jen jednou a tak jezdím podle pravidel stanovených manželkou.
|
nicola.foxx (Člen) 11.12.2009 15:06:14 Offline |
Takze je to s tema luxama pjeknej podvod.
Žiju jen jednou a tak jezdím podle pravidel stanovených manželkou.
|
Banditatom (Člen) 11.12.2009 17:14:26 Offline |
serte na ty vaše vysavače já potřebuju info na xenony![]()
![]()
|
Banditatom (Člen) 11.12.2009 17:20:29 Offline |
serte na ty vaše vysavače já potřebuju info na xenony![]()
![]()
|
Banditatom (Člen) 11.12.2009 17:20:58 Offline |
co to je?![]()
Banditatom psal:serte na ty vaše vysavače já potřebuju info na xenony
XEONy? Jako normál procák... Ale bacha některý řady nemaj podporu HW virtualizace, což pro mě bylo docela překvapení...![]()
2 Lihouš: No vono tohle vysvětlovat je celkem na hovno. Páč si jde blbě představit světelný tok vyzařovaný do prostorového úhlu 1 steradiánu bodovým zdrojem, jehož svítivost je ve všech směrech 1 kandela, což je definice lumenu. Když to převedeš na práci, tak 1 W je 680 (683) lm. Jeden lumen je pak ekvivalent 1,464 miliwattu zářivé elektromagnetické energie na frekvenci 540 THz (555 nm). Prostě zářivý výkon vyzářený zdrojem posuzovaný z hlediska citlivosti lidského oka. Já tomu taky moc nerozumím, ale při těch luxech a lumenech se bere v úvahu vlnová délka toho světla (barva), takže proto možná vycházej tak "divný čísla". Oko je různě citlivé na různé vlnové délky. Určuje se to pomocí tzv. kolorimetrického trojůhelníku (ono je lepší si ho představit jako trojrozměrný, ale ten obrázek nikde nemůžu najít...
).
Způsobuje to jev, zvaný metamerizmus (http://panwiki.panska.cz/index.php/Metamerizmus).
Ale zpět k testu... Chtěl vědět, kde vzali vlnový délky těch světel? A jestli to měřili nějakým takovým sráčem z Conradu a podobných obchodů, který maj toleranci +- 30 lx, tak je fakt vypovídající.
Navíc je tam jen výsledek, žádný postup nebo popis měření, tudíž nic, čím by se někdo mohl ohánět. Je potřeba ještě připomenout, že světlo žárovky není monochromatické jako u laseru (jedna vlnová délka), ale je jich tam víc, i když třeba jedna převažující, ale je potřeba to brát v úvahu. Jde s tím dělat spousta
vinek. Podle barvy světla se určuje teplota hvězd a vysoké teploty obecně nebo chemické složení plynů. Dělal jsem na to jednu laborku. Asi 2x mi to vrátila a pak řekla, ať už se na to vyseru. ![]()
Barva světla je závislá na teplotě toho drátku, kterým je v žárovce a ne na tom, jakou barvu má to sklo!
(teplota v kelvinech. Pro převod na °C stačí odečíst 273,15 kelvinu)
Kurva jsem se zas rozjel...
Jestli to někoho fakt zajímá, tak mu můžu zapůjčit skripta z Fyziky 2. ![]()
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Stránky: 1