Nejsi přihlášen
seřizení ventylů
zdravim rad bych chtěl upozornit na meniši fopa v rubrice seřizovani ventylu.
Je tam napsano že se seřizuje 1 valec S-V 2valec -V 3valec -S 4valec -neseřizujeme po otočeni 360° se šteluje 1 valec se nešteluje 2 valec -S 3valec-V 4valec -S-V a to neni pravda!!!!!!podle srvisniho katalogu 1valec S-V 2valec -S 3valec -V 4 valec -se neseřizuje po otočeni o 360° 1 valec se neseřizuje 2 valec -V 3valec -S 4valec -S-V
mezi 2 a 3 valcem je chyba muže to někdo opravit?Dneska jsem seřizoval podle rad z fora a myslel jsem že jsem mamlas ale musel jsem sahnou po orginalu a louskat anglicky abych byl v obraze je to tam dos dobře nakreslene.Tady je to taky pěkně vysvětleno akorat to male fopa s valci jinak dos dobre.Tak zatim
Re: seřizení ventylů
pidlo psal:zdravim rad bych chtěl upozornit na meniši fopa v rubrice seřizovani ventylu.
Je tam napsano že se seřizuje 1 valec S-V 2valec -V 3valec -S 4valec -neseřizujeme po otočeni 360° se šteluje 1 valec se nešteluje 2 valec -S 3valec-V 4valec -S-V a to neni pravda!!!!!!podle srvisniho katalogu 1valec S-V 2valec -S 3valec -V 4 valec -se neseřizuje po otočeni o 360° 1 valec se neseřizuje 2 valec -V 3valec -S 4valec -S-V
mezi 2 a 3 valcem je chyba muže to někdo opravit?Dneska jsem seřizoval podle rad z fora a myslel jsem že jsem mamlas ale musel jsem sahnou po orginalu a louskat anglicky abych byl v obraze je to tam dos dobře nakreslene.Tady je to taky pěkně vysvětleno akorat to male fopa s valci jinak dos dobre.Tak zatim
Takhle se píše "VENTIL" :)
Who is Zed?
Zed is dead, Baby.
inkvizitorr (Administrator) 27.12.2009 09:42:43 Offline |
redik27 psal:pidlo psal:zdravim rad bych chtěl upozornit na meniši fopa v rubrice seřizovani ventylu.
mezi 2 a 3 valcem je chyba muže to někdo opravit?Dneska jsem seřizoval podle rad z fora a myslel jsem že jsem mamlas ale musel jsem sahnou po orginalu a louskat anglicky abych byl v obraze je to tam dos dobře nakreslene.Tady je to taky pěkně vysvětleno akorat to male fopa s valci jinak dos dobre.Tak zatimTakhle se píše "VENTIL" :)
ale zase po "T" se věčinou píše tvrdý takže kdyby to bylo po "M", tak si stačí zopakovat: Myslivec myslí, že mydlář mydlí myš mejdlem a bylo by
doba je temná...
Ondráš psal:2 pidlo: A co se vysrat na nějaký hlídání pořadí a prostě se podívat na tu vačku, jestli mam seřizovat tenhle ventYl a nebo ten vedle?
no jo ale vo koukání na vačku nebyla v manuálu ani zmínka
pidlo - kdo dokáže sundat víko ( a vyndat z rámu ) myslím, že stejně tyhle příručky nečte, maximálně jukne na hodnoty ventilšpílů tím si myslím, že je to vošetřený dostatečně
Strýcfajtr !!!
Banditatom (Člen) 27.12.2009 11:32:37 Offline |
Ondráš psal:2 pidlo: A co se vysrat na nějaký hlídání pořadí a prostě se podívat na tu vačku, jestli mam seřizovat tenhle ventYl a nebo ten vedle?
dám do střihu a neřeším pořadí ono to pořadí stejně není ani moc důležitý za mě si myslím
psst pidlo: tvúj češtyn je ještjě horšý neš múj
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
inkvizitorr psal:redik27 psal:pidlo psal:zdravim rad bych chtěl upozornit na meniši fopa v rubrice seřizovani ventylu.
mezi 2 a 3 valcem je chyba muže to někdo opravit?Dneska jsem seřizoval podle rad z fora a myslel jsem že jsem mamlas ale musel jsem sahnou po orginalu a louskat anglicky abych byl v obraze je to tam dos dobře nakreslene.Tady je to taky pěkně vysvětleno akorat to male fopa s valci jinak dos dobre.Tak zatimTakhle se píše "VENTIL" :)
ale zase po "T" se věčinou píše tvrdý takže kdyby to bylo po "M", tak si stačí zopakovat: Myslivec myslí, že mydlář mydlí myš mejdlem a bylo by
hlemýžď se smýká po mýtině máš tam nějakou samici ?
XJelen psal:Ondráš psal:2 pidlo: A co se vysrat na nějaký hlídání pořadí a prostě se podívat na tu vačku, jestli mam seřizovat tenhle ventYl a nebo ten vedle?
no jo ale vo koukání na vačku nebyla v manuálu ani zmínka
pidlo - kdo dokáže sundat víko ( a vyndat z rámu ) myslím, že stejně tyhle příručky nečte, maximálně jukne na hodnoty ventilšpílů tím si myslím, že je to vošetřený dostatečně
hale víko sundám bez problémů a to při tom ani nevim, jak ventil vypadá....
takže toho bych se moc nedržel....
Podle mě maj ty obrazky v servisni přiručce obraceně,piše se tam,motor dat na značku T a seřizovat-1 valec INTAKE and EXHAUST(saci a ventilovy)
2 valec EXHAUS VALVE (vyfukovy ventil)
3 alec INTAKE VALVE (saci ventil) pak otočit o 360 stupnu a seřidit zbytek.Ale je fakt že ty obrazky jsou prapodivny,podle mě obraceny,seřizoval jsem ventily na podzim a myslim,že jsem to dělal stejně 2 valec-vyfuk..
XJelen psal:hans psal:hale víko sundám bez problémů a to při tom ani nevim, jak ventil vypadá....
takže toho bych se moc nedržel....a seš si tim jistej?
čeho, že umim sundat víko, nebo že nevim, jak vypadá ventil???
Dejvidos psal:Podle mě maj ty obrazky v servisni přiručce obraceně
A seš si jistej, že si neměl obráceně tu příručku? Nebo třeba pro Australany. Tam se jim taky voda točí na druhou stranu.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
...já to teda podle příručky nedělám a tak nemám z paměti v hlavě jestli na dvě otočení při prvním válci zrovna seřizuju ten a ten na druhým a třetím a při střihu čtvrtýho válce seřizuju ten a ten na druhým a třetím, ale jednoduchý je na tom to, že není potřeba si to pamatovat, protože vždycky vidím (a když nevidím, tak rukou cejtím) jestli je ten konkrétní ventil volnej (bez působení vačky na něj - vyšší část ovaloidu je mimo) a s ním pracuješ
...můžeš dělat i na čtyři otočení a seřizovat vždy válec celej komplet, stříhá první, seřizuješ čtvrtej a naopak, druhej pak se třetím
...1,3,4,2
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Ondráš psal:Dejvidos psal:Podle mě maj ty obrazky v servisni přiručce obraceně
A seš si jistej, že si neměl obráceně tu příručku? Nebo třeba pro Australany. Tam se jim taky voda točí na druhou stranu.
hmm,tak to jedině,že bych měl otočenej monitor
osiris psal:...já to teda podle příručky nedělám a tak nemám z paměti v hlavě jestli na dvě otočení při prvním válci zrovna seřizuju ten a ten na druhým a třetím a při střihu čtvrtýho válce seřizuju ten a ten na druhým a třetím, ale jednoduchý je na tom to, že není potřeba si to pamatovat, protože vždycky vidím (a když nevidím, tak rukou cejtím) jestli je ten konkrétní ventil volnej (bez působení vačky na něj - vyšší část ovaloidu je mimo) a s ním pracuješ
...můžeš dělat i na čtyři otočení a seřizovat vždy válec celej komplet, stříhá první, seřizuješ čtvrtej a naopak, druhej pak se třetím
...1,3,4,2
...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Stránky: 1