Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Diskuze » Inštalatéři heeelp

spidys (Člen)
26.01.2010 23:36:28

Inštalatéři heeelp

zdar koumáci,
potřebuju poradit s panem bojlerem. Ten půvudní co sem měl, tak schnil, byl děravej a tek, tak sem byl nucenej při nechtěný celkový rekonstrukci garsonky pořídit novej.
Byly mi doporučený Dražice a jelikož nemám místa nazbyt, přišel tam 125l na ležato (původně tam byl taky ležatej 125l, ale výrobce už nevim). Všechno zůstalo tak jak bylo, jen se vytáh schnilej a šoupnul se tam novej. Nic víc, nic míň. Žádný úpravy v rozvodech vody neprobíhaly.
A co mám za problém...
Bojler se nahřeje a teče teplá. Ale zdá se mi, že průběžně vytočim tak odhadem 50l a teče studená. Volal sem do Dražic, ty mi poslali nějakýho maníka, přijel ráno, takže bojler byl nahřátej. Sundal kropítko ze sprchy, hadicí vytočil 12 10l kýblů horký vody, zaklepal si na čelo, já sem 2x praštil hlavou vo zeď, vytáh 2 kila na pívo a s omluvama sem ho vyprovodil.
Dneska uklízíme po malování, opět sme během večera vytočili cca 5 polovičních 10l kýblů (takže asi tak 5 x 5l), umyl sem 4 štětce a tekla studená.
Před tim ten schnilej bojler byl v pohodě. Máte nějakej nápad, kde je chyba?
Obávám se, že až se nastěhujem po tý nešťastný rekonstrukci, tak dám sprchu a Monika pak bude mejt nádobí ve studený smile2 help

Hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere...
osiris (Člen)
26.01.2010 23:53:30

Re: Inštalatéři heeelp

...jen podotknu, máš to přesně navopak, monika umeje nádobí v teplý a ty dáš sprchu ve studený :))

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
cikin (Člen)
27.01.2010 06:21:26

Problém je v tom, že maník přijel ráno a ty jsi uklízel večer. Jestli máš jen na elektriku tak se nahřeje přes noc a do večera vychladne. Možná horší izolace bojleru. Taky záleží jaká máš spínačky. Některý spínají na impuls a jiný časově. Ale to se asi nezměnilo. Pozvi maníka večer ať se předvede.

bolek009 (Člen)
27.01.2010 06:44:08

Jestli máš HDO - hromadné dálkové ovládání - opiš si značku na té krabičce a podívej se sem
http://www.cezdistribuce.cz/cs/technick … azeni.html
tady jsou časy, kdy Ti to musí topit, mimo tuto dobu to také mohou pustit, když mají náhlý přebytek výkonu v síti.
Dál doporučuju termostat natáhnout skoro naplno, je to nové, tak to aspoň pořádně prověříš. Teploměr by měl během doby natápění dolést až k 80°C.

GSF1250SA K7
bolek009 (Člen)
27.01.2010 06:49:28

Stránka s časy platí pro zákazníky ČEZu, ostatní platí pro všechny pokoutné prodejce elektrické energie. smile1
(28 let u ČEZ ....bigsmile )

GSF1250SA K7
karlos100 (Člen)
27.01.2010 08:07:26

bolek009 psal:

Jestli máš HDO - hromadné dálkové ovládání - opiš si značku na té krabičce a podívej se sem
http://www.cezdistribuce.cz/cs/technick … azeni.html
tady jsou časy, kdy Ti to musí topit, mimo tuto dobu to také mohou pustit, když mají náhlý přebytek výkonu v síti.
Dál doporučuju termostat natáhnout skoro naplno, je to nové, tak to aspoň pořádně prověříš. Teploměr by měl během doby natápění dolést až k 80°C.

Myslíš, že to nestihne za impuls NT natopit, Bolku?? Mám sazbu NT 0-6 a 14-16
a nejni s tím problém.. Mám 200l bojler furt zaplej jen na 60 stupňů,a stačí to kdykoli,je to spousta horký vody..
Možná mu to nějak blbě spíná nebo je vadná spirála,mám na elektriku i topení a topný spirály jsem už několikrát měnil,ty se serou,občasbigsmile

...a bude hůř!
bolek009 (Člen)
27.01.2010 10:56:45

Když je všechno v pořádku, tak to natopí snadno. Dobu NT jsem navrhoval zjistit jen pro kontrolu.
Jinak XJelen je expert na zapojování topných spirál, zrovna včera něco montoval v bazénu.smile1

GSF1250SA K7
karlos100 (Člen)
27.01.2010 12:53:23

bolek009 psal:

Když je všechno v pořádku, tak to natopí snadno. Dobu NT jsem navrhoval zjistit jen pro kontrolu.
Jinak XJelen je expert na zapojování topných spirál, zrovna včera něco montoval v bazénu.smile1

No,Jelen je expert na všechnogoodgoodgood Vod montérek až po kvádrobigsmile
Tudle ale pohořel,když mi měl udělat kafe,s pressomašinou si moc nerozumíbigsmilebigsmile

...a bude hůř!
Marián (Člen)
27.01.2010 12:58:36

mame taky drazice 100l a pro 3-4 lidi na 60° a v pohodě, jen tam nesmi bejt kazdej pul hodiny...smile1
zkusil bych taky dat topeni na vic a predpokladam,ze tam nezapomneli dat izolaci...idontknowsmile1

...sam mezi jebkarema...
nicola.foxx (Člen)
27.01.2010 19:54:37

Problem bych taky nevidel v bojleru, ale v tech impulsech. Zkus to zapojit do normalni zasuvky a uvidis sam. Drazice delaj dobry veci. Ja mam od nich OKCE 200 NTRR/2,2kW tady je http://www.dzd.cz/cs/neprimotopne-ohriv … m-telesem/ .
Pres zimu do nej frcim z kotle a pres leto to zatim ohrejvam elektrikou. Nemam doma zadnej nocni proud a kdyz to vytocim cely az na standardnich 8 stupnu coz je teplota vody na vstupu do bojleru, tak to s tou 2,2Kw patronou ohreju za cca 6 hodin na tech 60 stupnu komplet. Takze mam plnej bojler 250l ohrato na tech 60. Jen jednou se to vyplacalo cely, ale normalni provoz mam ohrev tak cca 2 hodiny a to ohrejvam tech 250l. Takze by jsi to mel mit ohraty podstatne driv.

HOWK

Žiju jen jednou a tak jezdím podle pravidel stanovených manželkou.
XJelen (Člen)
27.01.2010 21:43:39

Bolek Karlos - pussy proradný bigsmile
náhodou jsem to sfouknul jedna báseň včera good
esli chceš kafe, můžeš přijet mojí karavelou v pondělí evil

Strýcfajtr !!!
Pajk (Člen)
28.01.2010 12:38:36

Z ležatýho bojleru se nikdy nebybere tolik vody jako ze svislýho o stejnym objemu, vlivem většího promíchávání studený vody co přitejká do vnitř a již ohřátý vody v bojleru, tak to prostě jebad. Záleží samozřejmě na konstrukci každýho výrobce jak moc tenhle efekt potlačí. Podle mě když ráno přijel servisák, bojler byl dobře nahřátej a studená voda se tedy míň promíchávávala do teplý než třeba odpoledne. A jak odpouštěl pouze malým proudem hadicí přes sprchu, tak je jasný, že to promíchávání je tedy ještě menší než kdyby napouštel přímo z baterie velkým tlakem a proto vybral prakticky celej. A nebo je tam výrobní vada.

Marián (Člen)
28.01.2010 13:15:27

je taky mozny,ze se ti za jedne dva dny nestaci uplne nahrat ne?
kdyz voni si ty impulsy poustej jak chtejidontknow

...sam mezi jebkarema...
nicola.foxx (Člen)
28.01.2010 16:16:01

Marián psal:

Kdyz to by mel potom zavlazovac vody a ne ohrivac

tajnej (Člen)
28.01.2010 16:38:05

esli to nerozchodíš podle předchozích rad, brnkni - dám ti číslo na našeho instalatéra, můžeš se mu vyplakat do telefonu a třeba poradí něco dalšího.
no a nebo prostě za chvíli budeš otužilej bigsmile

Marián (Člen)
28.01.2010 16:41:18

nicola.foxx psal:
Marián psal:

no sem myslel,ze kdyz ma novej a velkej bojler,takze se to proste napoprvy nestihne nabit,kdyz je voda totalne studena,to mas jako kdyz zapnes akumulacky a hned bys je dal naplno,taky se ti nenahrejou hned na maximum.

...sam mezi jebkarema...
nicola.foxx (Člen)
28.01.2010 22:41:15

tajnej psal:

esli to nerozchodíš podle předchozích rad, brnkni - dám ti číslo na našeho instalatéra, můžeš se mu vyplakat do telefonu a třeba poradí něco dalšího.
no a nebo prostě za chvíli budeš otužilej bigsmile

Dyt se stejne meje jednou za tejden a to snad vydrzi. Vzdyt uz je to velkej klukbigsmile

nicola.foxx (Člen)
28.01.2010 22:42:44

Marián psal:
nicola.foxx psal:
Marián psal:

no sem myslel,ze kdyz ma novej a velkej bojler,takze se to proste napoprvy nestihne nabit,kdyz je voda totalne studena,to mas jako kdyz zapnes akumulacky a hned bys je dal naplno,taky se ti nenahrejou hned na maximum.

Jo to jsem si taky u myho bojleru rikal, ale pak jsem otocil to kolecko vic po smeru hodinovejch rucicek a pak jsem se malem voparilredface A ani jsem si jako nepripadnul jako blbec ja panelakovy dite co jsem byl v baraku 4 mesicebigsmile

PALOUS (Člen)
28.01.2010 23:46:45

Spidis.prostě choť každej druhej den na prasáka a uvidíš,že to bude f pohogood

Jebat motorky :-)

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS