Nejsi přihlášen
Imbus vs. torx
Jen taková blbost, včera čtu Motohouse a v rozhovoru s Kuzmou z PP Tuningu (výroba páček, stupaček atd.) se píše "Další věcí je, že nějakou dobu používáme jen torxy, žádný imbusy. Imbus strhneš, torx ne. Podívej se na toho novýho Baworáka, všechny šrouby jsou na něm s hvězdičkou uprostřed...) Můj dotaz zní v čem je vlastně ten torx tak jinej, že ho nestrhneš (nevim jestli tim myslí komplet urvanou hlavu od těla nebo jen dokurvenej šestihran). Jeden by řek, že to je víceméně totéž
Ne asi
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 31.03.2010 19:22:33 Offline |
Re: Imbus vs. torx
libovka jsou torxi s čudlem uprostřed..jednak se na to blbě sháněj hvězdičky a když jsou tak jsou drahý jako prase.
podle mě důvod proč tam dávaj torxi je spíš ten ,že to má málo kdo doma a nebude se v tom mít důvod štourat.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
K.a.s.y.m. psal:libovka jsou torxi s čudlem uprostřed..jednak se na to blbě sháněj hvězdičky a když jsou tak jsou drahý jako prase.
podle mě důvod proč tam dávaj torxi je spíš ten ,že to má málo kdo doma a nebude se v tom mít důvod štourat.
To je taky možný ale obyč torx sehnat neni zas takovej problém, je v každý tý "lepší" sadě z OBI. Tim to asi nebude
Ne asi
hovno hovno soudruzi... snesou o 20% větší moment než imbus (při stejným materiálu samosebou) díky tomu tvaru. U imbusu stačí v podstatě aby se neudržela hrana a klouzneš (Progy by moh vyprávět), u torxu právě díky těm špičkám v podstatě nejde klouznout (akorát jsme jich několik stočili do spirály viď Karlos)
vo těch s čudlem uvnitř už je to jak psal Kásym - ochrana před kutilem
Strýcfajtr !!!
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 31.03.2010 19:29:58 Offline |
nevim no podle mě je to prostě modní styl..jako byli nejdřív šroubky na plochej šroubovák..pak začli bejt modní křížový...pak i ty křížový se začali podobat trochu hvězdičkám..dneska je křížovejch asi 5 druhů..no a podle mě to bude podobný i s imbusama a torxama..jediný co je pravda tak torx má větší styčnou plochu klíče se šroubem než imbus..což vyplívá z jeho tvaru.
XJelen psal:hovno hovno soudruzi... snesou o 20% větší moment než imbus (při stejným materiálu samosebou) díky tomu tvaru. U imbusu stačí v podstatě aby se neudržela hrana a klouzneš (Progy by moh vyprávět), u torxu právě díky těm špičkám v podstatě nejde klouznout (akorát jsme jich několik stočili do spirály
viď Karlos)
Jelene ty mě nepřestáváš překvapovat čemu všemu rozumíš, klobouk dolu
Ne asi
K.a.s.y.m. psal:libovka jsou torxi s čudlem uprostřed..jednak se na to blbě sháněj hvězdičky a když jsou tak jsou drahý jako prase.
Jo, narazit na torxe s mrnínem uprostřed je fakt zážitek. To bych tomu kdo to tam dal nejradši poděkoval
Jiná věc je použití kde to má nějakej smysl, jako je na béčku třeba zámek pod sedlem. To někdo jen tak nerozdělá
Jinak torx podle mě nestrhneš kvůli tvaru..prostě jen tak asi nevyklouzneš. ale nevím no, ani hlavu imbuse jsem snad nikdy nestrhl.
* Je těžké býti kokotem, konkurence je veliká. *
* Žíj abys jezdil, jezdi abys žil! *
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 31.03.2010 19:37:58 Offline |
Inženýrek psal:K.a.s.y.m. psal:libovka jsou torxi s čudlem uprostřed..jednak se na to blbě sháněj hvězdičky a když jsou tak jsou drahý jako prase.
podle mě důvod proč tam dávaj torxi je spíš ten ,že to má málo kdo doma a nebude se v tom mít důvod štourat.Jo, narazit na torxe s mrnínem uprostřed je fakt zážitek. To bych tomu kdo to tam dal nejradši poděkoval
![]()
Jiná věc je použití kde to má nějakej smysl, jako je na béčku třeba zámek pod sedlem. To někdo jen tak nerozdělá
Jinak torx podle mě nestrhneš kvůli tvaru..prostě jen tak asi nevyklouzneš. ale nevím no, ani hlavu imbuse jsem snad nikdy nestrhl.
no on je i na spínačce a na snímači polohy na škrtící klapky prostě tam kde se nemá nikdo neznalej štourat
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 31.03.2010 19:39:04 Offline |
osiris psal:Inženýrek psal:.........prostě jen tak asi nevyklouzneš..........
...čili nejlepší je mít ptáka do hvězdice
osiris psal:Inženýrek psal:.........prostě jen tak asi nevyklouzneš..........
...čili nejlepší je mít ptáka do hvězdice
istě a piču jak srp a kladivo, ne? woe ty seš tou minulostí ňak poznamenanej
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
luig psal:XJelen psal:hovno hovno soudruzi... snesou o 20% větší moment než imbus (při stejným materiálu samosebou) díky tomu tvaru. U imbusu stačí v podstatě aby se neudržela hrana a klouzneš (Progy by moh vyprávět), u torxu právě díky těm špičkám v podstatě nejde klouznout (akorát jsme jich několik stočili do spirály
viď Karlos)
vo těch s čudlem uvnitř už je to jak psal Kásym - ochrana před kutilemJelene ty mě nepřestáváš překvapovat čemu všemu rozumíš, klobouk dolu
vogo víš co jsem dělal před ředitelováním ne? vokna dveře vrata brány a jiná PSV
Datlik - samosebou jde taky vo matroš toho spojovacího matrijálu
Strýcfajtr !!!
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 31.03.2010 21:07:54 Offline |
no jestli jsem ho pochopil dobře tak mluvil o destičkách na nožovejch držákách ať už nože do soustruhu nebo frézy..tam jsou ty šrouby docela dobrý,ale malinkatý..trojka,čtyřka max. tušim.
K.a.s.y.m. psal:no jestli jsem ho pochopil dobře tak mluvil o destičkách na nožovejch držákách ať už nože do soustruhu nebo frézy..tam jsou ty šrouby docela dobrý,ale malinkatý..trojka,čtyřka max. tušim.
já to pochopil že to používaj jako spojovák při montáži přepáčka a tak...
Strýcfajtr !!!
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 01.04.2010 07:24:41 Offline |
XJelen psal:K.a.s.y.m. psal:no jestli jsem ho pochopil dobře tak mluvil o destičkách na nožovejch držákách ať už nože do soustruhu nebo frézy..tam jsou ty šrouby docela dobrý,ale malinkatý..trojka,čtyřka max. tušim.
já to pochopil že to používaj jako spojovák při montáži
přepáčka a tak...
mluvíme teď oba o tom co psal Datel??
K.a.s.y.m. psal:XJelen psal:K.a.s.y.m. psal:no jestli jsem ho pochopil dobře tak mluvil o destičkách na nožovejch držákách ať už nože do soustruhu nebo frézy..tam jsou ty šrouby docela dobrý,ale malinkatý..trojka,čtyřka max. tušim.
já to pochopil že to používaj jako spojovák při montáži
přepáčka a tak...
ne
Strýcfajtr !!!
XJelen psal:hovno hovno soudruzi... snesou o 20% větší moment než imbus (při stejným materiálu samosebou) díky tomu tvaru. U imbusu stačí v podstatě aby se neudržela hrana a klouzneš (Progy by moh vyprávět), u torxu právě díky těm špičkám v podstatě nejde klouznout (akorát jsme jich několik stočili do spirály
viď Karlos)
vo strženym šestihranu v hlavě imbusu mi ani nemluv.....odcrtával sem kvůli tomu osku co drží brzdový desky.... kdyby tu osičku dělali s torxem tak vemu rači tu...nikdy to nejde povolit bez síly bo to zapeče ten prach (no i když vydržela tam 12 let....tak to zas tak strašný nebude
)
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 01.04.2010 08:31:35 Offline |
XJelen psal:K.a.s.y.m. psal:XJelen psal:
já to pochopil že to používaj jako spojovák při montážipřepáčka a tak...
ne
sem si říkal,že jeden z nás je idiot..a ono ne jeden
XJelen psal:luig psal:XJelen psal:hovno hovno soudruzi... snesou o 20% větší moment než imbus (při stejným materiálu samosebou) díky tomu tvaru. U imbusu stačí v podstatě aby se neudržela hrana a klouzneš (Progy by moh vyprávět), u torxu právě díky těm špičkám v podstatě nejde klouznout (akorát jsme jich několik stočili do spirály
viď Karlos)
vo těch s čudlem uvnitř už je to jak psal Kásym - ochrana před kutilemJelene ty mě nepřestáváš překvapovat čemu všemu rozumíš, klobouk dolu
vogo víš co jsem dělal před ředitelováním ne?
vokna dveře vrata brány a jiná PSV
Datlik - samosebou jde taky vo matroš toho spojovacího matrijálu
Hoši,to je kurva technická debata,Jelene,si strojař pičo
Samozřejmě torx snese větší krouťák než imbus a tvar prakticky vylučuje proklouznutí.. Ale je to všechno pravda jen pokud je jak šroub tak torxbit
kvalitní.. "De vo matroš" je dobrá hláška Jinak je to vo houně
Jak píše Jelen,povedlo se nám dost torxů zkroutit do spirály,ale vyloženě
protočit žádnej,to platí,když nemáš dva roky starej bit,kterým denně zašroubuješ
do zdi sto turbošroubů.. Ten protočíš
A ke kutilům...tam myslím neodolá nic,už jsem viděl,jak kutil nemaje
dutej torx odlamuje váleček v hlavě šroubu kladivem a majzlem
nebo používá na torx imbus,taky dobrej
...a bude hůř!
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 01.04.2010 09:31:37 Offline |
nebo ho prostě vezmeš kleštěma a je to
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 01.04.2010 09:55:06 Offline |
XJelen psal:K.a.s.y.m. psal:A ke kutilům...tam myslím neodolá nic,už jsem viděl,jak kutil nemaje
nebo ho prostě vezmeš kleštěma a je toKarle to byl von!
já ty dutý torxbity mám tak kleště nepotřebuju,ale už jsem to taky viděl tak dělat
možná bych radši ty torxy u béčka, bo už jsem na motoru serval 2 šrouby, a to od hadice na ventilvíku a ten velkej boční na kebuli, co se dávaj kluzáky....prostě jsem zabral a protočil imbus "vevnitř v hlavičce"....
z práce kde používáme wurthy s torxem (jestli je to teda přesnej torx, ale každopádo něco takovýho) mám dobrý zkušenosti
![]() |
Banditatom (Člen) 01.04.2010 19:57:42 Offline |
tak torx jsem jako tak ještě nezmasakroval ale těch klíču k tomu
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
karlos100 psal:XJelen psal:luig psal:
Jelene ty mě nepřestáváš překvapovat čemu všemu rozumíš, klobouk doluvogo víš co jsem dělal před ředitelováním ne?
Datlik - samosebou jde taky vo matroš toho spojovacího matrijáluHoši,to je kurva technická debata
,Jelene,si strojař pičo
Samozřejmě torx snese větší krouťák než imbus a tvar prakticky vylučuje proklouznutí.. Ale je to všechno pravda jen pokud je jak šroub tak torxbit
kvalitní.. "De vo matroš" je dobrá hláškaJinak je to vo houně
protočit žádnej,to platí,když nemáš dva roky starej bit,kterým denně zašroubuješ
dutej torx odlamuje váleček v hlavě šroubu kladivem a majzlem![]()
nebo používá na torx imbus,taky dobrej
...já dyš nejni zbytí, tag používam torx na protočenej imbus...prostě ho tam naženu kladivem a fertig ...ale trošku se u toho stydim
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Filous psal:karlos100 psal:XJelen psal:vogo víš co jsem dělal před ředitelováním ne?
Datlik - samosebou jde taky vo matroš toho spojovacího matrijáluHoši,to je kurva technická debata
,Jelene,si strojař pičo
kvalitní.. "De vo matroš" je dobrá hláškaJinak je to vo houně
dutej torx odlamuje váleček v hlavě šroubu kladivem a majzlem![]()
nebo používá na torx imbus,taky dobrej...já dyš nejni zbytí, tag používam torx na protočenej imbus...prostě ho tam naženu kladivem a fertig
...ale trošku se u toho stydim
tak na to mám jednu sadu specielně určenou tzv. natloukací torx
eště že je dělaj v takový bohatý škále co?
Strýcfajtr !!!
Stránky: 1