Nejsi přihlášen
rychlost podle GPS
nevíte někdo jak přesně měří rychlost GPS?na tacho mám 240 a na GPS 200![]()
Re: rychlost podle GPS
karlos100 psal:
je mi jasný že tacho kecá,ale nevím jak je na tom gpska![]()
motorka je dobrá,jen mě zajímá jestli někdo neví jak je na tom měření přes gps,jestli se dá na to spolehnout![]()
potřebuju znát přesnou rychlost,abych nepřekročil tuším víc jak o 40km/h pak už berou papíry![]()
no na dálnici bych chtěl držet těch 170,ale když nevím kolik jedu![]()
|
K.a.s.y.m. (Člen) 12.07.2010 13:48:21 Offline |
gps-ka je zhruba stejně přesná jako jsou ty městský informační radary...ověřeno i na těch trojcirejnejch.![]()
2 fidoB6:těch tvejch tachometrovejch 140 je plus mínus asi 126 km/h takže ani na dálnici nepřekročíš rychlost ![]()
jinak teda flákno fakt na úrovni....pepone..chtělo by to busu ![]()
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
K.a.s.y.m. psal:gps-ka je zhruba stejně přesná jako jsou ty městský informační radary...ověřeno i na těch trojcirejnejch.
2 fidoB6:těch tvejch tachometrovejch 140 je plus mínus asi 126 km/h takže ani na dálnici nepřekročíš rychlost
jinak teda flákno fakt na úrovni....pepone..chtělo by to busu
kdepa na úrovni,vo hovně je![]()
![]()
![]()
2DP: gázuj pičo,co to dá,ser na povolenou rychlost![]()
![]()
...a bude hůř!
hmm,tak tedy budu spoléhat na gpsku,ale stejně nechápu jak může tacho tolik kecat,sem myslel že japonci to mají všechno přesný![]()
|
K.a.s.y.m. (Člen) 12.07.2010 14:08:02 Offline |
DonPepon psal:hmm,tak tedy budu spoléhat na gpsku,ale stejně nechápu jak může tacho tolik kecat,sem myslel že japonci to mají všechno přesný
to si pleteš se švýcarama ![]()
Don Pepon:
Pokud je mi známo, tak tachometr staré bandasky je kalibrován do nějakých 150 km/h. Nad tuto rychlost již kalibrován není a udává se relativní odchylka. Jelikož je odchylka relativní znamená to, že při každé rychlosti je odchylka jiná a závislá na rychlosti. Tzn. že ta odchylka může být 15, ale i 30 km/h. Pokud tě to zajímá, napiš do Suzuki, že chceš vědět paramtery kalibrace tvého tachometru. Myslím, že budeš první, kdo se na to ptá. Jen bych podotknul, že vzhledem k tomu, že máš starou B12 a tam je to mechanicky se tyhle parametry v závislosti na opotřebení mohou měnit.
GPS pokud vím, měří rychlost diferenciálně, to jest, že zná 2 polohy a čas, který uběhl přesunem mezi nimi a z toho si to spočítá.
Stačí to takhle, nebo sem chceš i rovnice, aby sis mohl kontrolovat, že to počítá dobře?![]()
Pokud ale nevíš jak pracuje GPS, tak je ti to stejně k hovnu, ale ono je ti to k hovnu i tak, protože policajti s radarem měří rychlost zase jiným principem, takže jim to může ukázat něco jiného.![]()
Řešíš píčoviny, páč si budeš hlídat rychlost s přesností +/-0.1km/h a oni tě vyhmátnou za sjetý vzorek... ![]()
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Ondráš psal:Don Pepon:
Pokud je mi známo, tak tachometr staré bandasky je kalibrován do nějakých 150 km/h. Nad tuto rychlost již kalibrován není a udává se relativní odchylka. Jelikož je odchylka relativní znamená to, že při každé rychlosti je odchylka jiná a závislá na rychlosti. Tzn. že ta odchylka může být 15, ale i 30 km/h. Pokud tě to zajímá, napiš do Suzuki, že chceš vědět paramtery kalibrace tvého tachometru. Myslím, že budeš první, kdo se na to ptá. Jen bych podotknul, že vzhledem k tomu, že máš starou B12 a tam je to mechanicky se tyhle parametry v závislosti na opotřebení mohou měnit.
GPS pokud vím, měří rychlost diferenciálně, to jest, že zná 2 polohy a čas, který uběhl přesunem mezi nimi a z toho si to spočítá.
Stačí to takhle, nebo sem chceš i rovnice, aby sis mohl kontrolovat, že to počítá dobře?
Pokud ale nevíš jak pracuje GPS, tak je ti to stejně k hovnu, ale ono je ti to k hovnu i tak, protože policajti s radarem měří rychlost zase jiným principem, takže jim to může ukázat něco jiného.
Řešíš píčoviny, páč si budeš hlídat rychlost s přesností +/-0.1km/h a oni tě vyhmátnou za sjetý vzorek...
Ondráši![]()
![]()
![]()
vyčerpávající odpověď![]()
...a bude hůř!
|
K.a.s.y.m. (Člen) 12.07.2010 14:16:13 Offline |
zapomněl jsi na opotřebení přední gumy a případně jinej profil ![]()
to Ondráš: konečně promluvil odborník
,jo ale za sjetou gumu neberou papíry,jak mi změřej 171km/h (na dálnici) tak jdu zbytek pěšky,takže pro mě to
není,ale dík![]()
DonPepon psal:to Ondráš: konečně promluvil odborník
,jo ale za sjetou gumu neberou papíry,jak mi změřej 171km/h (na dálnici) tak jdu zbytek pěšky,takže pro mě to
není,ale dík
když se teda bojíš,co kdybys třeba jezdil pomalejc![]()
![]()
do
vo čem to tu meleme,to vedro je neurodevastující![]()
![]()
![]()
...a bude hůř!
jo,ale základ je vůbec vědět kolik jedu ne?
,a zase nechci brzdit provoz![]()
vedro je už nesnesitelný,už se těším na ježdění v zimě![]()
DonPepon psal:to Ondráš: konečně promluvil odborník
není,ale dík
Dneska ti to jde... ![]()
![]()
Za sjetou gumu ti papíry neseberou, ale můžeš narazit na člověka, kterýmu když budeš vnucovat, že si jel podle GPS 170 a ne 171, jak říkaj oni, tak ti řekne, že vozidlo má nedostatečný vzorek, tudíž je technicky nezpůsobilé k dalšímu provozu a pujdeš pěšky taky... A ještě rychleji než kdybys překročil rychlost.
Tak si vyber.![]()
Dám ti radu. Nech si zapsat modrý maják. Pak nemusíš předpisy řešit vůbec.
A nebo se na zápis do TP vyprdni úplně, pokuta za zneužití modrého majáku je myslim bod a asi 1500 na místě a o něco víc ve správním řízení. Pro tebe, bych řekl, nejlepší řešení.![]()
2 Houska: Navrhuji pohár.![]()
§ 22/1f) 2. překročení nejvyšší dovolené rychlosti stanovené
zákonem nebo dopravní značkou o 40 km/h a více v
obci nebo o 50 km/h a více mimo obec
5bodů,pokuta 5000–10000, 6 měs.–1 rok bez papírů
asi tak![]()
co já vim, tak papíry jsou za překročeni mimo obec o 50 a víc, nad 40 je to v obci, jestli to zase nezměnili.
taky mi to hrozilo
Takže je vlastně jedno jestli 170 nebo 171 ... ![]()
![]()
![]()
Jen já bandita, Bandit a policejní vrtulník.... :-D
DonPepon psal:§ 22/1f) 2. překročení nejvyšší dovolené rychlosti stanovené
zákonem nebo dopravní značkou o 40 km/h a více v
obci nebo o 50 km/h a více mimo obec
5bodů,pokuta 5000–10000, 6 měs.–1 rok bez papírů
asi tak
V tom případě jsi se 170 i 171 ještě furt "v pohodě".![]()
|
hlemejzd999 (Člen) 12.07.2010 15:06:27 Offline |
hezky to tady řešíte ....já z toho vyrvat přez 200 km/h , tak se mi to hezky roztřídí na hromádky...hezky hliník zvlášť , nerez,bronz,ocel a plasty ...pěkně všechno na svou hromádku
...to je vedro...
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
DonPepon psal:až dostanu pohár,tak dám pokoj
Tohle žádnej pohár nezachrání.![]()
Totální frustrace z přesně změřený rychlosti a zjištění že B 12 nejede víc jak 200 je na posrání,nechtěl bych bejt v tvý kůži.
P.S. nehřeje se ti to v těhle vedrech já jen abys to nezadřel.![]()
jo,všechno souvisí,nejdřív radost že jedu 240 a pak takový zklámání![]()
Michal Dk psal:DonPepon psal:až dostanu pohár,tak dám pokoj
Tohle žádnej pohár nezachrání.
Totální frustrace z přesně změřený rychlosti a zjištění že B 12 nejede víc jak 200 je na posrání,nechtěl bych bejt v tvý kůži.
P.S. nehřeje se ti to v těhle vedrech já jen abys to nezadřel.
![]()
![]()
![]()
to zas bude diškůze![]()
![]()
![]()
...a bude hůř!
ještě se čeká co na to všechno Houska
,to bude zase jmen![]()
karlos100 psal:Michal Dk psal:DonPepon psal:až dostanu pohár,tak dám pokoj
Tohle žádnej pohár nezachrání.
P.S. nehřeje se ti to v těhle vedrech já jen abys to nezadřel.
to zas bude diškůze
To není prdel vem si to že se mu to tak nechladí dyž nejede těch 240 ale jen 200.![]()
DonPepon psal:beru zpět,správně tedy 181km/h=až 1rok pěšky
eště bys byl furt v pohodě i s 181km/h naměřenejma protože oni odečítaji
(chvilku strpeni, musim najit ten dopis)
3% možnou odchylku přístroje, takze by ti naměřili 175.57 a seš zase v pohodě ![]()
![]()
![]()
Jen já bandita, Bandit a policejní vrtulník.... :-D
jiri50 psal:co mám dělat já, když mi nejde tacho a GPS nemám a všude není plot abych to mohl počítat podle planěk, jak zjistím přesnou rychlost
musíš jíro jezdit s někym dalšim
např s náma víš vždycky že jedeš tak akorát ![]()
Strýcfajtr !!!
|
hlemejzd999 (Člen) 12.07.2010 19:59:23 Offline |
bolek009 psal:XJelen psal:musíš jíro jezdit s někym dalšim
např s náma víš vždycky že jedeš tak akorát
Tak akorát na papíry do čistírny...
![]()
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
Daniel psal:DonPepon psal:nějaký odborník na gps?odchylka?
GPS je určitě přesnější než tachometr přesnou odchylku neznám.
Za ideálních podmínek +-0,1m/s. Ale tam je spíš větší problém spoždění díky obnovovací frekvenci 1Hz. Takže když zrychlíš, tak ono ti tam svítí hezky 42 a pak najednou 65
Chce to spíš se naučit cca. kolik ukazuje tachometr při reálné rychlosti a na GPS mrknout jen občas![]()
Fidzi psal:Daniel psal:DonPepon psal:nějaký odborník na gps?odchylka?
GPS je určitě přesnější než tachometr přesnou odchylku neznám.
Za ideálních podmínek +-0,1m/s. Ale tam je spíš větší problém spoždění díky obnovovací frekvenci 1Hz. Takže když zrychlíš, tak ono ti tam svítí hezky 42 a pak najednou 65
Chce to spíš se naučit cca. kolik ukazuje tachometr při reálné rychlosti a na GPS mrknout jen občas
...já na to radši vůbec nemrkám,páč se vždycky vyděsím,buď jedu rychle v obci,
nebo mi přijde,že na ten úsek co zrovna jedu je to moc.. Lepší nekoukat![]()
![]()
![]()
vidím světlo vod Jelena,víc nepotřebuju,jen držet konstantní vzdálenost![]()
![]()
![]()
...a bude hůř!
Nori psal:Teď jsem se vrátil z Dolomit a taky jsem koukal,jaký je rozdíl na gps a na tachu.160km/h na budíku znamená 133 na gps.Jedná se o GSF600N,r.v.2000.
No tak ty píčo, to mi poser. Teď sem nakouk na tvuj profil a ty si tady taky?
PS: zubní lékařství Olomouc, promoce '09![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
...Přejetý zajíc má vždy tularemii, protože zdravý zajíc se přejet nenechá...
Stránky: 1