Nejsi přihlášen
utahovací moment
nevite nekdo jake jsou utahovací momenty držáků vačky??,![]()
![]()
pred časen jsem sem psal o strhnutem zavitu na šroubu, co drží víko ventilů. Tako sem to už vyřešil
, teda vyrešil to za mě helikojl
a pro jistotu sem rovnou udělal všech 8 závitů a dneska přišel ten čas banďoura složit![]()
![]()
tak mě napadlo jestli někdo nevi jaky moment na ty šrouby mam dat![]()
...Koně moje hyjéé...
Re: utahovací moment
Filous psal:...no vidiš, a já myslel 12nM
...sem si řikal, že to rači neřeknu, ale myslim, že ani tag bys to nestrch...
...a nebo se pletu ja
![]()
...v kazdym pripade mas ale recht, 10 nebo 12 je jedno
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
diky moc ja sem to skusil najít v manuálu ![]()
ikdyž moje jazykové znalosti z angličtiny nejsou žadne![]()
tak sem to vyčetl z obrázku
ale kdyby mel nekdo dlouhou chvili tak by mohl ten manuál přeložit do češtiny![]()
![]()
Toš kucí dyť je to jenom pár stránek
a takovym jako sem ja by to pomohlo
...Koně moje hyjéé...
Pánové sorry, ale budu rejpat.![]()
Osiris: 10 nm je 10 nanometrů (délková jednotka).
Filous: 12 nM... To snad ani nic není... Možná nanomachy(Mach je rychlost zvuku v daném prostředí)
Jsou to Nm. Newton metry.![]()
Já vím, že chtrej ví a blbci to stejně není nic platný, ale jen tak pro pořádek.
Převod z kpm na Nm sedí.![]()
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Ondráš psal:Pánové sorry, ale budu rejpat.
Osiris: 10 nm je 10 nanometrů (délková jednotka).
Filous: 12 nM... To snad ani nic není... Možná nanomachy(Mach je rychlost zvuku v daném prostředí)
Jsou to Nm. Newton metry.
Já vím, že chtrej ví a blbci to stejně není nic platný, ale jen tak pro pořádek.Převod z kpm na Nm sedí.
...panebooooooze ty ses wuuuuul ![]()
...vsichni vedi, ze to jsou newtonmetry
ps: a ty by jsi moh uz vedet, ze ja pisu vsechno malejma, i nazvy ![]()
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Filous psal:...no jó no, sem ty velikosti přehodil no, já si na to psní tag ňák nepotrpim, dyk víš
2 Filous: Na rozdíl od Osirise si to pochopil.![]()
Já jen, že kdyby tohle udělal nějakej novej mladej, blbej a Os ho za to takhle zjebal, tak by se třeba mohl urazit, ale jelikož vím, že Osiris je na me vysazenej, tak jsem ho nechal ať se vybouří a ušetřil jsem tak Nové členy.![]()
osiris psal:...nenadavam
, ale "
Ondráš psal:jen tak pro pořádek
" konstatuju
ps: uz vidim nekoho s momentakem merit rychlost zvuku, nebo z nej vodmotavat pasmo;)
Věřím, že se tu najdou i tací co ho v ruce neměli nebo vůbec neví co momenťák je...
Se přiznám, že já jsem ho v ruce ještě neměl (nebyla příležitost ho ukrást
) a všechno dotahuji na "citovku".
Až servu závit pokorně se připlazím pro radu.![]()
Ondráš psal:osiris psal:...nenadavam
, ale "
Ondráš psal:jen tak pro pořádek
" konstatuju
ps: uz vidim nekoho s momentakem merit rychlost zvuku, nebo z nej vodmotavat pasmo;)
Věřím, že se tu najdou i tací co ho v ruce neměli nebo vůbec neví co momenťák je...
Se přiznám, že já jsem ho v ruce ještě neměl (nebyla příležitost ho ukrást) a všechno dotahuji na "citovku".
Až servu závit pokorně se připlazím pro radu.
tak třeba já jsem to ještě ani neviděl, natož abych to měl v ruce......myslím ten momenťák...![]()
Bedřich psal:Ondráš psal:Punk is not dead
jsem ti ted volalbigsmile a neberš tel, zase mimo dosah?bigsmile
Jsem ti teď psal, že telefon mám mimo dosah... Večer se ti ozvu. Zítra budu v Práglu, tak se domluvíme.
Ondráš psal:Bedřich psal:Ondráš psal:Punk is not dead
jsem ti ted volalbigsmile a neberš tel, zase mimo dosah?bigsmile
Jsem ti teď psal, že telefon mám mimo dosah... Večer se ti ozvu. Zítra budu v Práglu, tak se domluvíme.
Aha, to budeme muset nechat na příští týden, dnes tak v 5 odjíždim a vracim se v neděli. Já jsem tenhle týden fakt nestíhal
Jo a díky![]()
... co se dneska posere, zejtra bude dobrý...
Vogo vo momentech mi nemluvte....sem si jako pořídil ,momentovej klíč....bo mě všichni strašej že z jebky padaj šrouby, tak abych to neutáhl málo...momenyty sou v manuálu psaný celkem velký bo pot 20Nm tam snad nic neni. No a tak si na tom verku narychtuju požadovanej moment a utahuju....utahuju....utahju....kurva to už musí bej....to neni možný....no necvaká, tak utahuju....piče snad nejsem kokot, dyk je tam gumový těsnění to nemůžu víc....![]()
![]()
![]()
proč je tu na konci tý ráčny ten šroub s šipkama lock a unlock???.... Tak sem dal unlock vzal za šroub pootočil tak o čtvrt, ani ne, závitu a CVAK....voe to vědět, tak mrdám na momenťák a jedu furt na citofku![]()
Stránky: 1