Nejsi přihlášen
fotografové - rada??
potřeboval bych poradit od někoho, kdo u mí krapet fotit.
Mám panasonic DMC TZ4 - obyčejnej foťák, ale postačuje...
Jenže s ním neumím fotit. Jak ho mám nastavit, aby mi to dokázalo zachytit pohyb??Jakákoli fotka v pohybu je rozmazaná, ať to zkouším na různý módy...
Je mi jasný, že takovejhle foťák nic úžasně rychlýho nazachytí, ale viděl jsem spousty pěknejch fotek i ze starších a horších foťáků...
Re: fotografové - rada??
No super téma - sry Hans, že se ti sem hned seru, ale mám též dotaz na fotografy a tiskaře..
Nutně pořebuju program na hromadný tisk fotografií. Jde mi především o toto - mám všechny fotografie v jedné složce, potřebuju vidět jejich náhledy a ke každému náhledu si nacvakat kolik chci čeho kopií, pak tisk šup a vytisknout cca 300 obrázků. Jde o to, že jeden chci tisnout 13x druhý 2x pátý 7x a pod...
Umí to Canon Easy-photoprint - jenže ten je jen pro canon - potřebuju něco universalního pro HP a Brother...
Díky
Jinak Hans kodaky mají přímo scenický režim pro objekty v pohybu, mladaska s ním fotí přímo s motorky
Když nejezdím,tak tvořím...
|
K.a.s.y.m. (Člen) 13.11.2011 17:42:47 Offline |
to bude asi timhle ![]()
http://www.protetika-plzen.com/protezy- … ncetin.php
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Abys zmrazil pohyb, musíš mít nastavenej krátkej čas. tzn. 1/500s nebo 1/1000 atd. čim kratší, tim rychlejší pohyb zmrazíš.
Na krátký časy, ale potřebuješ taky dost světla a nebo vyšší citlivost ISO. Čim ale vyšší ISO, tim taky roste šum na výsledný fotce, takže zase nemůžeš jít s citlivostí do nekonečna. U takovýdleho foťáčku bych si troufal říct, že zvládne s rozumnym šumem ISO max. 800.
Nevim, ale jak dalece na tomhle kompaktíku můžeš tyhle věci nastavovat. Obávám se, že nastavíš mód Sport a tim končíš, ale vyzkoušej.
Hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere...
spidys psal:Abys zmrazil pohyb, musíš mít nastavenej krátkej čas. tzn. 1/500s nebo 1/1000 atd. čim kratší, tim rychlejší pohyb zmrazíš.
Na krátký časy, ale potřebuješ taky dost světla a nebo vyšší citlivost ISO. Čim ale vyšší ISO, tim taky roste šum na výsledný fotce, takže zase nemůžeš jít s citlivostí do nekonečna. U takovýdleho foťáčku bych si troufal říct, že zvládne s rozumnym šumem ISO max. 800.
Nevim, ale jak dalece na tomhle kompaktíku můžeš tyhle věci nastavovat. Obávám se, že nastavíš mód Sport a tim končíš, ale vyzkoušej.
přesně takhle mě to na kurzu taky učili. Jeětě jak zachytit na cílovce všechny ostrý, ale to jsem už nedal ![]()
MĚL JSEM KAROSU, PAK NÁVRAT KE KOŘENŮM - KULT PIČO a teď "italskej zázrak" :)
nety psal:přesně takhle mě to na kurzu taky učili. Jeětě jak zachytit na cílovce všechny ostrý, ale to jsem už nedal
To je zase problém s hloubkou ostrosti, tak to ti řeknu přesně ![]()
Takže čim vyšší clonový číslo, tim ostřejší je snímek v celym jeho rozsahu.
Bohužel ale s rostoucim clonovym číslem se ti prodlužuje čas.
Takže co by si fotil na ISO 100 s časem 1/500 a clonou 2.8, tak při cloně třeba 11 a stejnym ISO budeš na čase třeba 1/30 nebo i míň.
To znamená, že na cílovce by si měl stejně všechny rozmazaný, protože to nestihneš zase časem.
Jediná záchrana je pak jít s citlivostí ISO nahoru a nebo neclonit tolik a spokojit se s tim, že ne všechno bude ostrý.
Si nevybereš ![]()
Hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere...
taks měl asi spidysu pravdu, že dám sport a končím ![]()
nic z toho cos psal vejš jsem v nastavení nenašel
spidys psal:nety psal:přesně takhle mě to na kurzu taky učili. Jeětě jak zachytit na cílovce všechny ostrý, ale to jsem už nedal
To je zase problém s hloubkou ostrosti, tak to ti řeknu přesně
Takže čim vyšší clonový číslo, tim ostřejší je snímek v celym jeho rozsahu.
Bohužel ale s rostoucim clonovym číslem se ti prodlužuje čas.
Takže co by si fotil na ISO 100 s časem 1/500 a clonou 2.8, tak při cloně třeba 11 a stejnym ISO budeš na čase třeba 1/30 nebo i míň.
To znamená, že na cílovce by si měl stejně všechny rozmazaný, protože to nestihneš zase časem.
Jediná záchrana je pak jít s citlivostí ISO nahoru a nebo neclonit tolik a spokojit se s tim, že ne všechno bude ostrý.
Si nevybereš
přesně přesně, mam to ještě napsaný v taháku ![]()
MĚL JSEM KAROSU, PAK NÁVRAT KE KOŘENŮM - KULT PIČO a teď "italskej zázrak" :)
|
Banditatom (Člen) 13.11.2011 20:28:26 Offline |
Teď su s toho uplnej debil![]()
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
|
hlemejzd999 (Člen) 14.11.2011 05:21:27 Offline |
Banditatom psal:Teď su s toho uplnej debil
prostě foť normálně ,jako doteď ![]()
![]()
![]()
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
|
hlemejzd999 (Člen) 14.11.2011 15:36:34 Offline |
Ondráš psal:hlemejzd999 psal:Banditatom psal:Teď su s toho uplnej debil
prostě foť normálně ,jako doteď
Pro nás je režim AUTO.
maximum ještě tak samospoušť ,ale to už se dostáváme do vyššího levlu ![]()
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
|
Banditatom (Člen) 14.11.2011 20:39:04 Offline |
Ondráš psal:hlemejzd999 psal:Banditatom psal:Teď su s toho uplnej debil
prostě foť normálně ,jako doteď
Pro nás je režim AUTO.
... jakej automat?![]()
![]()
![]()
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Stránky: 1