Nejsi přihlášen
|
Cyber_joker (Člen) 08.10.2012 21:34:05 Offline |
Pivní chlazení
Zdar, sice to neni moc k tématu, ale myslím že se tu najde i pár lidí co nejen rádi jezděj, ale i lejou-teď na zimu spíš to druhý :). Každou chvíli pořádáme nějaký picí akce a už mě nebaví pořád si pujčovat chlazení, proto sem si řek, že bych se po nějakým kouknul. Nemáte někdo zkušenost s koupí chlazení ať už novýho, nebo jetýho? Nebo co na tom počase odchází? Pořád váhám jestli koupit i chlazení s kompresorem, nebo bez. Každopádně, kdybyste měl nekdo zkušenost s nějakým známým a profláklým výrobcem, nebo se vám i doma něco jen tak nevyužitě válelo, tak se pls ozvěte. Předem dík ![]()
![]()
...přátelé jí bych vám to neradil, já totiž všechno sežeru....
Re: Pivní chlazení
....my jsme loni s bráchou koupili tátovi k 60-sátinám koupili po přečtění a zkouknutí nějaých recenzí tohle a zatím max. spokojenost. K tomu buď pumpičku (bohatě stačí) nebo kompresor a pohoda. Pokud to nechceš do kšeftu tak to bohatě stačí. Český výrobce, dobrá dostupnost náhradních dílů a servis.![]()
http://www.pivnichlazeni.cz/kompletni-l … stava.html
.....pořád lepší rychle než nebezpečně....dáme drink
Když jsme u kolegy používáme toto: http://www.pivnichlazeni.cz/klasicke-vy … k-del.html
Mám Lindra,komplet i s kompresorem,protože kdyš už to mít,tak ať je to bez starostí a mrdání se s nějakou pumpičkou,nebo kompresorkem
Stál nějakejch 12 nebo 14tisíc,už nevím přesně,ale byla to komplet sada s hlavou a hadicama. Zatím vodtočil dva roky(nějakejch 30beček
) a bez problémů. Na vánoce si vždycky koupím bečičku,na silvestra další a tak nějak ty vymrdaný svátky líp utíkají![]()
![]()
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
ste moc rozmazlený. jak to pak taháte na táboráky nebo chaty, kde je problém s elektřinů, ha? e? my to máme vyřešený ináč. Krabicu z nerezi s víkem. Uvnitř vyložená polystyrenem, dovnitř mosazný had (zbytky z palírny:o) ten je vyvedený do trubky a ta je vyvedena nad tu krabici, samo že i s kohoutkem. Pak už jen stačí do krabice hodit tři zmrzlé petky ledu, trošku to zalít a pivánko je jak led a náklady nula nula nic![]()
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
Koldan psal:ste moc rozmazlený. jak to pak taháte na táboráky nebo chaty, kde je problém s elektřinů, ha? e? my to máme vyřešený ináč. Krabicu z nerezi s víkem. Uvnitř vyložená polystyrenem, dovnitř mosazný had (zbytky z palírny:o) ten je vyvedený do trubky a ta je vyvedena nad tu krabici, samo že i s kohoutkem. Pak už jen stačí do krabice hodit tři zmrzlé petky ledu, trošku to zalít a pivánko je jak led a náklady nula nula nic
Normálka,hodím to do dodávky,přihodím centrálu a frčím
A věčinou vo mě doma do neděle nikdo neví![]()
![]()
Taky jsem to řešil myslim si že Lindr je dost dobrej a dost vydrží :D mam Pigmu 25 K s kompresorem to by mělo prochladit 25 litru za hodinu ![]()
na krátky akce jedem z komresoru z chlazení a když si doma narazim sud na tejden tak to hodim na CO2 normálně z bomby a nekazí se
pokud je a doporučuju koupit fungl novej naražeč k tomu ne žadnou past z hospody pak to tahá vzduch a zbytečně to pění to je pak člověk nasranej akorát ![]()
. A pozor je to děsně navýkoví :D mít doma možnost narazit si sud tě pak točený výjde na 9 kč ![]()
.
Doporučuji ![]()
http://eshop.lindr.cz/vycepni-zarizeni- … 01418.html
Nikdo neví, co je smrt, a přece se jí všichni bojí, jako by uznávali, že je největším zlem, třeba je pro člověka největším dobrem.“
drakstr psal:Taky jsem to řešil myslim si že Lindr je dost dobrej a dost vydrží :D mam Pigmu 25 K s kompresorem to by mělo prochladit 25 litru za hodinu
na krátky akce jedem z komresoru z chlazení a když si doma narazim sud na tejden tak to hodim na CO2 normálně z bomby a nekazí se
pokud je a doporučuju koupit fungl novej naražeč k tomu ne žadnou past z hospody pak to tahá vzduch a zbytečně to pění to je pak člověk nasranej akorát
. A pozor je to děsně navýkoví :D mít doma možnost narazit si sud tě pak točený výjde na 9 kč
.
Doporučujihttp://eshop.lindr.cz/vycepni-zarizeni- … 01418.html
Mám přesně tenhle
Za poslední dobu je to jediná kloudná věc,co se koupila do baráku![]()
![]()
|
Radek_Brno (Člen) 08.10.2012 23:44:41 Offline |
Zdarec. Když chlaďáček tak jedině s kompresorem. Jen si člověk musí dávat bacha, aby ho nenechal jet naprázdno. Navíc s pumpou je to opruz a pivo bude strašně pěnit, ale to znáte ze zkušenosti
Jinak výkon je hodně zavádějící. Udává se v litrech/hodinu uchlazení o 10 stupňů. Když máš bečulu zahřátou z auta, je to podstatně míň. Výkon kolem 20 litrů stačí na pohodovou chlastačku. Jen to první trvá trošku dýl. Naražeče doporučuju všechny 3 druhy. Člověk pak není
když zrovna tenhle typ nemá ![]()
Dobrý je zvážit variantu se dvouma kohoutama. Slabší kusy můžou narazit nějakou sladkou vodu pro caparty. Lindr je značka celkem v pohodě. Slušná značka je i SINOP. Když jsem dělal u pivovaru, kupovali jsme je pro obchodní zástupce na prezentace. Po cca 2 letech bez problému.
|
Cyber_joker (Člen) 09.10.2012 00:01:48 Offline |
Kua to se to rozjelo, ale tak co bych taky mohl čekat když jde o chlast :D Já osobně sem taky pro chlazení rovnou s kompresorem-sem sviňa pohodlná
.....Pokaždý když jedu z Hořic tak žíznivě koukám v Nechanicích po fabrice na chlazení a teď zjišťuju že je to Lindr, takže to je asi jasná volba. Jinak bych se chtěl voptat jaký máte zkušensoti s KOMBI narážečem? Já vesměs kupuju jen Regenta 12 (poměr výkon/cena je best), takže by mi stačil bajonet, ale tak ten cenovej skok tam neni tak markantní.
Jinak všem mod dík za pomoc![]()
![]()
|
Cyber_joker (Člen) 09.10.2012 00:05:02 Offline |
sem kokot, veškerý info o naražečích je v popisku :) takže beru zpět ![]()
Tak jako dvou pipa tak neni k zahozeni po te co jsem koupil svoje tak sem litoval že jsem to nekoupil . Pro děti na limču super a sud malinovky je skoro zadarmo :D jináč jsem odskoušel i 115 K ![]()
taky to ujde .
Nikdo neví, co je smrt, a přece se jí všichni bojí, jako by uznávali, že je největším zlem, třeba je pro člověka největším dobrem.“
|
Cyber_joker (Člen) 09.10.2012 12:59:30 Offline |
XJelen psal:tady snad jenom poznámku, pokud neuděláte ten sud naráz, tak se na nějakej kompresor vyserte, to jenom pro ty co to chtěj na takový to domácí chlastání.
neříkám že sem v chlastu zašel nějaký extra zalíbení, ale když už pijem tak jeden sud většinou nestačí, takže to vezmu i s kompresorem...doma mám jen takovej fórovej kompresůrek z ledničky a s tim to nevypadá profesionálně ![]()
Cyber_joker psal:XJelen psal:tady snad jenom poznámku, pokud neuděláte ten sud naráz, tak se na nějakej kompresor vyserte, to jenom pro ty co to chtěj na takový to domácí chlastání.
neříkám že sem v chlastu zašel nějaký extra zalíbení, ale když už pijem tak jeden sud většinou nestačí, takže to vezmu i s kompresorem...doma mám jen takovej fórovej kompresůrek z ledničky a s tim to nevypadá profesionálně
já měl na mysli ty co si to poříděj domů a točej jeden sud třeba tři čtyři dny. Von ten vzduch sice "nenafukuje jako cóčko" jak se rádo mylně říkává, ale zase docela dobře to pívo začne "žít" a pak se po něm dobře ![]()
![]()
Strýcfajtr !!!
XJelen psal:Cyber_joker psal:XJelen psal:tady snad jenom poznámku, pokud neuděláte ten sud naráz, tak se na nějakej kompresor vyserte, to jenom pro ty co to chtěj na takový to domácí chlastání.
neříkám že sem v chlastu zašel nějaký extra zalíbení, ale když už pijem tak jeden sud většinou nestačí, takže to vezmu i s kompresorem...doma mám jen takovej fórovej kompresůrek z ledničky a s tim to nevypadá profesionálně
já měl na mysli ty co si to poříděj domů a točej jeden sud třeba tři čtyři dny. Von ten vzduch sice "nenafukuje jako cóčko" jak se rádo mylně říkává, ale zase docela dobře to pívo začne "žít" a pak se po něm dobře
Čoveče Jelene,přes vánoce mám doma bečičku zhruba na ty 3dny,nechávám to tlačit normálka kompresorem a žádnej trabl
A vím vo hospodě,kde taky tlačí kompresorem a kdyš tam bečku narazí v pondělí,tak se s ní cmrndají do pátku a taky to není žádná hrůza,pit se to dá![]()
VikecB12 psal:Čoveče Jelene,přes vánoce mám doma bečičku zhruba na ty 3dny,nechávám to tlačit normálka kompresorem a žádnej trabl
A vím vo hospodě,kde taky tlačí kompresorem a kdyš tam bečku narazí v pondělí,tak se s ní cmrndají do pátku a taky to není žádná hrůza,pit se to dá
No a v So se krásně po
![]()
Lepší někdy, než nikdy.
Vyprdni se na chlazení zajdi si do Krakonošova ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=20ulyVJ0IKI
|
hlemejzd999 (Člen) 10.10.2012 10:24:54 Offline |
drakstr psal:Vyprdni se na chlazení zajdi si do Krakonošova
![]()
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
...proč to ale pitomci točili s gambrinusem? ![]()
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
|
Cyber_joker (Člen) 10.10.2012 15:09:22 Offline |
Pěkná práce
V tom máš prsty?
Já níc
já sem to jen našel na netu
u nás v krakonošově máme točený ![]()
. Tady ma chlazení kde kdo v chalupě ![]()
.
Stránky: 1