Nejsi přihlášen
Řidiské opravnění sk. A
...vratil jsem se z přezkoušení na řízení služebního auta... Ptal jsem se,jaký je přesný výklad řidičského opravnění skupiny A do 25 Kw. Jasně a stručně mi řekli týpci z magistrátu,že - opravňuje k řízení motocyklů o výkonu do 25 kW NEBO poměrem výkon/hmotnost nepřesahujícím 0,16 kW/kg nebo s postranním vozíkem a s poměrem výkon/hmotnost nepřesahujícím 0,16 kW/kg... Hmotnost se počíta z celkové hmotnosti:Čím je motorka naloženější tím má "menší" výkon. Zavolal na jejich zkušebnu na Bohdalci,aby mi to potvrdil...je to opravdu tak... Ještě mi dal pár příkladů,proč to tak je.... Motorka(Bandit600) 57KW:440kg=0,1295454..to je v pořádku... ale Motorka 75Kw:440kg= 0,0174545.. Takže je jasný,že na tohle už to neukecám... Když budu mít motorku hodně výkonou a zase lehkou,tak to asi taky neukecám.. Vím,že to tady bylo tisíckrát,ale jen mě zajímalo,jak to opravdu vlastně je... Když bude v TP napsáný pom. hm/výk. tak prý nemůže žádný policajt nic... Tak to jen taková vsuvka... A už mažu na policajty
za pokutu...
Re: Řidiské opravnění sk. A
sonyk psal:jasne jenze bandour ma neco kolem 220 kg pochybuju ze na ni daslich 220 nalozis takze se do toho stejne nevejdes nebo jo? nepocital sem to
Celková hmotnost..440...ten,kdo tě zastaví a chtěl by zjistit,jakou vezeš zátěž, aby si řidil podle předpisů by musel počítat hmotnost motorky,benzínu,tvoji,spolujezdce,toho kufru co vezeš...to je nesmysl...proto celková... tak mi to bylo řečeno...
|
Monty Jack (Člen) 05.02.2008 16:25:40 Offline |
Těžko tohle uhraješ pokud nebudeš mít v papírech napsanej ten poměr kW/Kg < 0,16.
Na TP ti to může napsat jen magistrát a vsadím boty, že tam mrskne 0.24.![]()
Nemůžou mi říkat že lžu...
Můžou mi říkat že lžu když lžu, nebo když se chystám lhát, nebo jsem zrovna dolhal, ale ne když mluvím pravdu.
|
Monty Jack (Člen) 05.02.2008 16:39:06 Offline |
Zdenousek psal:teď tu na to koukám a v techničáku od B12 mám poměr výkon/hmotnost 0,3025kW/kg a to znamená, že to počítaj z pohotovostní a ne celkový hmotnosti...nebo bych musel mít cca 120kW
.... a ty jako nemáš jo ? ![]()
![]()
Nemůžou mi říkat že lžu...
Můžou mi říkat že lžu když lžu, nebo když se chystám lhát, nebo jsem zrovna dolhal, ale ne když mluvím pravdu.
|
Progear 650 (Člen) 05.02.2008 18:32:26 Offline |
no tak kdyz nic jinýho tak to aspon muzes tvrdit prasátkům... ale to by asi nepomohlo....![]()
vztekat se nepomaha, mam to vyzkouseny :)))
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Stránky: 1